Ertuğrul Özkök: Kadir İnanır Türkiye'dir!

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Bakan Soylu'nun hedef aldığı usta oyuncu ile ilgili, "Kadir İnanır Türkiye’dir, onu hırpalamak kimseye yarar sağlamaz" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök: Kadir İnanır Türkiye'dir!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Devran’ oyununa giden oyuncu Kadir İnanır’a yönelik, “Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi” sözlerine göndermede bulundu.

Özkök, “Kadir İnanır Türkiye’dir, onu hırpalamak kimseye yarar sağlamaz” ifadesini kullandı.

Ertuğrul Özkök'ün yazısını okumak için TIKLAYIN

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'nun Ilgaz dağları bölgesinde, Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi'nin açılışına katıldı. Soylu, açılışta yaptığı konuşmada, Demirtaş'ın 'Devran' kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gidenler için, "Her yeri yakıp yıktılar, 39 kişiyi katlettiler. Talimatı PKK verdi. Türkiye'ye talimatı, o günkü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri getiriyor. Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin