Erol Büyükburç'un cenazesinde 'helallik' kavgası

Perşembe günü Bebek'teki evinde vefat eden Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç'un cenazesi toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Erol Büyükburç'un cenazesinde 'helallik' kavgası

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törenin ardından Beşiktaş Afet Yolal Camisi'ne getirilen Erol Büyükburç'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta mangası tarafından cenaze aracından alınarak musallaya taşındı.



Camide, taziyeleri Büyükburç'un kızı Evren Büyükburç kabul etti.



Büyükburç için camide öğle vakti cenaze namazı kılındı. Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile aralarında Orhan Gencebay, Selami Şahin, Metin-Eda Özülkü, Nuri Alço, Çelik, Hakan Peker, Selçuk Ural'ın da bulunduğu sanatçılar ile vatandaşlar katıldı.



Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kuruluş çelenk gönderdi. 



Erol Büyükburç'un cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Büyükburç'u sevenleri anlattı



Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç'un cenazesine katılan sanatçılar, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.



Büyükburç'un kızı Evren Büyükburç cami avlusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, babasından kendine birçok vasiyet kaldığını belirterek, zamanı gelince bunları paylaşacağını söyledi.



Babasına ait gerçekleştirmek istediği birçok proje bulunduğunu ifade eden Büyükburç, "İnşallah müzesini de gerçekleştirme imkanımız olur. Annem Emel Büyükburç da çok istiyordu. Babam ve annemle hep gurur duydum. Onlar ebediyette birlikteler. Çok şanslıyım. Son günlerini sevgiyle müzikle aşkla ve sevdikleriyle geçirdi. Babam müzik, şiir, resim, heykel, karikatür, nokta, virgül, babam hayattı" diye konuştu.



Orhan Gencebay, Türk halkının Büyükburç'u çok sevdiğini dile getirerek, onun çok popüler birisi olduğunu vurguladı. Büyükburç'la birçok anısı bulunduğunu aktaran Gencebay, "Son yıllarda çok görüşmedik. Ama birbirimize sevgimiz ve saygımız hep vardı" dedi.



"Türkiye'de başka Erol Büyükburç yok"



Pop müzik sanatçısı Hakan Peker, sanat dünyasından daha fazla vefa beklediklerini belirterek, şöyle devam etti:



"Özellikle kendi jenerasyonumuzdan arkadaşları burada görmek isterdik. Herhalde geçerli bir sebepleri vardır. Umarım ki öyledir. Türkiye'de başka bir Erol Büyükburç yok. Çok üzgünüz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Eskiden dergilerde sanatçıların adresleri yazardı. Ben de çok ufaktım o zaman Erol Büyükburç hayranıydım. Kendisinden imzalı bir fotoğraf istemiştim. 'Hakan'a sevgilerle' yazılı fotoğrafı görünce çok sevinmiştim, beni tanıyor hissine kapılmıştım."



Metin Özülkü, Büyükburç'un çok önemli işler yaptığını vurgulayarak, ürettiği işlerin topluma mal olduğunu söyledi.



Çelik Erişçi, Büyükburç'un Türk popunun bu günlere gelmesini sağlayan ilk kişi olduğunu anlatarak, "Onun öncesi yok. Bizlere hakkını helal etsin. Saygılı bir şekilde burada olmak istedik. Onun için erken geldik, huzurunda dua etmek istedik. Biz değil, o bize hakkını helal edecek" dedi.



"Hakkımı helal etmiyorum" gerginliği



Büyükburç'un cenaze namazının ardından, cemaatten helallik istenmesi sırasında isimleri bilinmeyen iki kişi "Haklarımı helal etmiyorum" diye bağırdı.



Bu sırada kalabalıktan tepki gelmesi üzerine cami avlusunda kısa süreli arbede yaşandı. Cemaatten gelen tepkilerin artması üzerine, iki kişi ve Büyükburç'un sevenleri arasında avlunun dışında kavga yaşandı. Caminin arka sokaklarına kadar devam eden kavga, zabıta ekiplerinin araya girmesiyle sona erdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin