Erol Büyükburç'a son görev

Önceki gün hayatını kaybeden sanatçı için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Erol Büyükburç'a son görev

Perşembe günü İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulanan ve kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği açıklanan sanatçı Erol Büyükburç için  Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi.



Erol Büyükburç'un kızı Özlem Büyükburç ilaç aldığını ve konuşmakta zorlandığını ifade ederek şunları söyledi: "Dostlar sağolsun, Türkiye'nin başı sağolsun. Babam ömrünü pop müziğe adamış bir insan, ilaç aldım çok iyi değilim ve konuşamıyorum. Çok yönlü bir sanatçıydı Erol Büyükburç. Bir kitap hazırlıyordu ve ömrü yetmedi."



Ölmeden bir gün önce Erol Büyükburç ile bir araya gelen  Murat Evgin de tören alanındaki yerini aldı.  Üzüntüsü her halinden belli olan Evgin "Bugün bu kalitede bir müzik yapabiliyorsak bunun sebebi Erol Büyükburç'tur. O sanatı ve sözleriyle sivrilen bir insandı. Yol açan bir insandı. Sadece bir şarkıcı değil, besteci, söz yazarı, kukla oynatıcısı, kostüm tasarımcısı...Son akşam 'Uzun İnce bir Yoldayım' türküsünü söyledik. Şarkının bir yerinde dilimi sürçtü yoksa bilerek mi söyledi, Allah mı söyletti bilmiyorum 'Erişmek istiyorum menzile' dedi. Mutlu bir akşam geçirdik ve sabah ölüm haberini aldık. Çınarlar ayakta ölür. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. O bir efsaneydi..." dedi.



Saat 10.00'da başlayan törenin arından Büyükburç'un cenazesi, Levent Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin