Erol Bulut, Fenerbahçe yönetimini topa tuttu: Tek bir isim transfer etmek istedim o da alınmadı

İngiltere Championship ekibi Cardiff City'nin teknik direktörü Erol Bulut, Fenerbahçe'de çalıştığı döneme ait çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erol Bulut, Fenerbahçe'ye transfer etmek istediği tek ismin Anastasios Bakasetas olduğunu ancak yönetimin bu talebi gerçekleştirmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erol Bulut, Fenerbahçe yönetimini topa tuttu: Tek bir isim transfer etmek istedim o da alınmadı
Arşiv

Cardiff City'nin tesislerinde açıklamalarda Erol Bulut, 19 haftası sona eren Championship'te play-off potası ile aralarında 3 puan fark olduğunu belirterek, "Cardiff City son iki sezonda düşmekten son anda kurtulan bir kulüp. Transfer yasağımız vardı, bonservisli oyuncu alma şansımız yoktu. Cezamız ocak ayında bitecek. Cardiff, Sala transferi nedeniyle 20 milyon avro ceza almıştı. Zor şartlarda lige başladık ama şartlara göre iyi transferler yaptık. Takımı play-off potasına da birkaç hafta sokabildik, puanlar birbirine çok yakın." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Cardiff City Teknik Direktörü Erol Bulut, "Şu an önde gözüken iki takım var biri Fenerbahçe biri Galatasaray. Yaptıkları transferlere baktığınızda bulundukları yer normal. Gerçekten kaliteli transferler yaptılar. İyi de top oynuyorlar. Sonuna kadar böyle gideceğini düşünüyorum. Sıralama da yine dört büyük arasında olur. 1-2 kim olur? Fenerbahçe, Galatasaray olur. Kendi aralarında oynayacakları maçlar şampiyonu belirleyebilir. Ligin daha 3’te 1’i bitti. Şu an erken lig uzun, oynanacak çok maç var. Hatay, Galatasaray’ı yendi. Volkan hoca da işini çok iyi yapıyor, onu da tebrik ederim. Bir ara Fenerbahçe’de birlikte çalıştık, kaliteli bir karakter, kişilik. Ona hocalık kariyerinde başarılar diliyorum. Öyle maçlar daha olacak. Anadolu takımları bir yerde büyük takımlara darbe vuracaktır." ifadelerini kullandı.

''İSTEMEDİĞİM İSİMLER FENERBAHÇE'YE ALINDI''

Erol Bulut, Fenerbahçe dönemindeki ayrılık kararı nedeniyle üzüldüğünü aktararak, şöyle konuştu:

"Öleceksek ya birlikte öleceğiz ya birlikte başaracağız' diyorduk. Sonucunu çıkarın. Öyle gitmedi. En azından sezon sonuna kadar birlikte kalırdın, sonuca, tabloya bakardın ona göre karar verirdin. Bu benim görüşüm, herkesin görüşüne saygım var. Yönetim o şekilde karar aldı, saygı duyuyorum. Sonuçta ne oldu, bir şey değişmedi. Açık konuşalım hep transferlerden bahsediyoruz, bizden sonra gelen hocaların istedikleri transferlerin hepsi alındı. Lig nasıl bitmişti, arada kaç puan vardı? Haftalar önce arada kaç puan fark vardı, 9 puan fark vardı. Benim hiçbir zaman birinciyle aramda 9 puan fark olmadı. İstediğim transferler de tam anlamıyla gerçekleşmedi. Bunu da açık ve net söyleyebilirim. Bunu yönetimimiz de biliyor. İstemediğim futbolcular... Bu demek değil ki hep senin istediğin futbolcular mı alınacak evet alınmayacak ama birlikte bir şeye karar vermemiz gerek. Birlikte bir şeye karar veriyorsak, Fenerbahçe adına bunu yapıyoruz, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu adına karar veriyoruz, bunu birlikte yapmamız gerek. İstemediğim bayağı futbolcu oldu ona rağmen Fenerbahçe’ye alındı. Bunu da net söyleyebilirim."

''BAKASETAS'I ALMADIK''

"Bir teknik adamın istemediği transferler neden yapılır?" sorusuna ise Erol Bulut, "Öyle karar verdi yönetim. Yönetim veya sportif direktör. O dönemde kim ona karar verecekse, o şekilde karar verdi ve futbolcular getirdi. O futbolcuların hiçbirisinden fayda göremediğimizi yıllar sonra gördük. Tek bir transfer istedim, Bakasetas’ı istedim, alınmadı. Bakasetas Trabzonspor’a gittiğinde ilk 6 hafta onun attığı ve attırdığı gollerle 18 puan aldı. Bu demek değil tek başına aldı ama kaliteli bir futbolcu olduğu ve takıma büyük katkı sağlayacağı belliydi. Kendisini istedim ama almadık. Alamadık değil, almadık. Fenerbahçe isterse her futbolcuyu alır." yanıtını verdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin