Ermenistan ateşkesi ihlal etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama: Birliklerimize ateş açıldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 13-14 Eylül gecesi ve bu sabah saatlerinde Kelbecer ve Laçin bölgelerinde bulunan birliklerimize çeşitli kalibrelerdeki havan ve toplarla ateş açmıştır" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan ateşkesi ihlal etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama: Birliklerimize ateş açıldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin Laçin ve Kelbecer bölgesindeki Azerbaycan ordusu askerlerine farklı kalibredeki silahlarla ateş açtığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, Ermenistan’ın ateşkesi ihlal etmeyi sürdürdüğü ifade edilerek, “Ermenistan silahlı kuvvetleri ateşkes anlaşmasını bir kez daha ihlal ederek, 13-14 Eylül gecesi ve bugün sabah saatlerinde Kelbecer ve Laçin bölgelerinde bulunan birliklerimize çeşitli kalibrelerdeki havan ve toplarla ateş açmıştır. Bu yönde bulunan birimlerimiz tarafından yeterli müdahale önlemleri alınmaktadır. Şu anda pozisyonlarımıza aralıklı olarak ateş ediliyor. Birimlerimiz tarafından gerekli müdahale önlemleri alınmaktadır” denildi.

Ermenistan ateşkesi ihlal etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama: Birliklerimize ateş açıldı 

İKİ TARAFIN AÇIKLAMALARI PEŞ PEŞE GELİYOR 

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışmalar karşılıklı suçlamalarda devam ederken Bakü yönetimi, çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermenistan askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu bildirdi. 

Azerbaycan Cumhuriyeti Esir, Kayıp ve Rehine Vatandaşları Devlet Komisyonu'nun açıklamasında, “Ermenistan'a ateşkes çağrısında bulunuldu ve ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerinin tek taraflı olarak karşı tarafa teslim edilmeye hazır olduğu bildirildi" denildi. 

Azerbaycan ise çatışmalar nedeniyle 50 askerinin şehit olduğunu duyurmuştu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin de konuyla ilgili bilgilendirildiği kaydedildi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan sınırındaki çatışmalarda 105 Ermeni askerinin öldüğünü bildirdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre,

Ermenistanlı uzmanlar, yaşananlardan dolayı ülke kamuoyunda Azerbaycan’a büyük bir tepki oluştuğunu ancak olayın beklenmedik olmadığını savunuyor.
Gazeteci, yorumcu Roobik Ghahraman Monasian sınırda bir süredir gerilim yaşandığına vurgu yapıyor:
“Dürüst olmak gerekiyorsa bunu bekliyordum. Yaklaşık on gündür haberleri izlerken gerilimin arttığını ve bunu düşürmek için hiçbir şey yapılmadığını görüyordum. Artan gerilimin böylesi bir patlamaya neden olması doğal.”
Siyasi analist Styopa Safaryan ise “Bunu kesinlikle bekliyordum. Azerbaycan Savunma Bakanı birkaç gün önce komutanlarına, Ermenilerin saldırılarına hazırlıklı olma çağrısı yaptı. Ermeni Savunma Bakanlığı ise bu tür iddiaları hep reddetti. Sonunda Azerbaycan, Ermenistan’ın uluslararası alanda tanınmış meşru sınırlarını ihlal etti” yorumunu yapıyor.  
Çatışmanın, Ermenilerin sınırdaki faaliyetleri nedeniyle çıktığı iddialarına tepki gösteren Safaryan, “Azerbaycan bununla ilgili hiçbir kanıt sunmadı” diyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin