Erkin Koray kimdir, neden öldü. Sanatçı Erkin Koray'ın hastalığı neydi. Erkin Koray'ın mezarı nerede? Erkin Koray'ın hayatı ve kariyeri

Erkin Koray 82 yaşında Kanada Toronto'da hayatını kaybetti. Fesupanallah, Sevince, Çöpçüler, Seni Her Gördüğümde, Arap Saçı gibi parçalarıyla bir neslin aklına kazınan sanatçı Erkin Koray'ın şarkı türünde birçok özgün eseri bulunuyordu. Erkin Koray yaptığı müziklerle birçok müzisyeni etkilemiş bir sanatçıydı. Peki Erkin Koray'ın hastalığı neydi, neden öldü? İşte Erkin Koray hakkında ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Erkin Koray kimdir, neden öldü. Sanatçı Erkin Koray'ın hastalığı neydi. Erkin Koray'ın mezarı nerede? Erkin Koray'ın hayatı ve kariyeri

Erkin Koray 82 yaşında son nefesini verdi. Sevenlerini üzen ölümün detayları belli oldu.

Erkin Koray bir süredir akciğer hastalığıyla boğuşuyordu. Babasının ölümünden saatler önce konuşan kızı Damla Koray, “Babam, hastalığının son dönemine yaklaşmıştı. Daha fazla ağrı sızı çekmemesi için uyutuldu. Bu bir akciğer rahatsızlığı. Ben adını bile ilk defa duydum. Bulunmaz bir hastalığa yakalanmış olmasına şaşırdım diyemem. Kendisi her konuda olduğu gibi bu konuda da ekstrem bir insan olduğunu kanıtladı” demişti.

İşte Erkin Koray'ın hayatı ve müzik kariyeri. 

ERKİN KORAY KİMDİR?

Erkin Koray 24 Haziran 1941'te İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. Türk rock müziğinin başarılı isimlerinden olan Mustafa Erkin Koray'ın Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde birçok eseri bulunuyor.

Henüz küçük yaşlarda iken piyano öğretmeni annesinden piyano dersleri aldı. Sonrasında gitar çalmaya başladı. İstanbul Alman Lisesi'nde eğitim aldı ve öğrencilik döneminde müzik çalışmalarına başladı.

1962 senesinde çeşitli müzikli mekanlarda programlar yaptı. Bu esnada altığı bir teklifle bir yüzünde "Bir Eylül Akşamı", diğer yüzünde "It's So Long" adlı İngilizce parça bulunan ilk 45'liğini kaydetti. Bu parça 1966 yılında piyasaya sürüldü.

Erkin Koray kimdir, neden öldü. Sanatçı Erkin Koray'ın hastalığı neydi. Erkin Koray'ın mezarı nerede? Erkin Koray'ın hayatı ve kariyeri

Askerliğini 1963-1965 yılları arasında Ankara'da Hava Kuvvetleri Caz Orkestrası'nda solist ve gitarist olarak yapan Erkin Koray özgün sanat çalışmaları ile Doğu ve Batı müzikleriyle birçok müzisyeni etkiledi.

1960'lı yılların sonuna doğru  bağlamanın sesini müzik yapılan mekânlarda daha çok duyurmak ve rock müziğinde de kullanabilmek için elektro bağlamayı Orhan Gencebay ile geliştirdi.

ERKİN KORAY ÖDÜLLERİ

Erkin Koray 2007 ve 2008 yıllarında iki defa 'Onur Ödülü' almaya layık görülmüştür.

2007: 34. Altın Kelebek Ödülleri - "Onur Ödülü"
2008: 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri - "Jüri Onur Ödülü"

ERKİN KORAY ÖZEL HAYATI

Erkin Koray 19 Ekim 1973 yılında Müge Duruman ile hayatını birleştirdi. Erkin Koray'ın Damla Koray adında bir kızı bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin