Erken seçim sinyali. Seçimler için kritik karar. ÖSYM 18 Haziran’da sınav yapacaktı. AK Parti'den seçim ve sınav açıklaması. ÖSYM sınav kararını geri çekti

Türkiye adım adım seçimlere gidiyor. Türkiye önümüzdeki seçimde ya Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devam diyecek ya da parlamenter sisteme geçiş için muhalefeti tercih edecek. Seçimler için Bahçeli 18 Haziran 2023'te seçimlerin yapılacağını söylemişti. Ancak ÖSYM o tarihe sınav koydu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "YKS tarihi Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez." dedi. ÖSYM'de sınav duyurusunu geri çekti.

Google Haberlere Abone ol
Erken seçim sinyali. Seçimler için kritik karar. ÖSYM 18 Haziran’da sınav yapacaktı. AK Parti'den seçim ve sınav açıklaması. ÖSYM sınav kararını geri çekti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) açıkladığı “2023 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi”ne göre, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) 17-18 Haziran’da yapılacaktı.

Temel Yeterlik Testi (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran’da gerçekleştirilecekti.

ÖSYM, YKS'nin 17-18 Haziran 2023'te yapılacağı duyurusunu geri çekti. Genel seçim haftası ile çakışıyordu.

 

BAHÇELİ 18 HAZİRAN DEMİŞTİ

İktidardaki Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden biri olan MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Ekim 2022’de yaptığı açıklamada seçimin zamanında gerçekleştirileceğini belirterek erken seçim yapılmayacağını açıkladı. Çok net bir şekilde tarih de veren Bahçeli “Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır” demişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Seçim inşallah 18 Haziran 2023’te yapılacak” ifadesini kullanmıştı.

Ancak, ÖSYM’nin bugün açıkladığı sınav takviminde söz konusu tarihe Türkiye’deki en geniş katılımlı sınavı koyması siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Başkent’te seçimin 18 Haziran’dan önce bir tarihe alınacağının kesinleştiği değerlendirilmesi yapılıyor.

AKP PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "YKS tarihi Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez." dedi.

Çelik, "Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır." açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin