Erken seçim için tarih verdi mi? BBP lideri Destici'den canlı yayında flaş seçim açıklamaları… O iddialara yanıt verdi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, erken seçim tarihini işaret ettiği yönündeki haberlere canlı yayında yanıt verdi. Destici erken seçim tarihi verdi mi? Hangi günü işaret etti?

Google Haberlere Abone ol
Erken seçim için tarih verdi mi? BBP lideri Destici'den canlı yayında flaş seçim açıklamaları… O iddialara yanıt verdi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, erken seçim için 16 Nisan'ı işaret ettiğine yönelik iddialara canlı yayında yanıt verdi. CNN Türk’te katıldığı programda açıklamalarda bulunan Destici, söz konusu ifadelerin doğru olmadığını dile getirdi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya köşesinde seçim tarihleriyle ilgili olarak, Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Destici ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce mayıs ayı ihtimali için konuştukları yönünde bir iddiayı gündeme getirmişti. Sarıkaya şu ifadelere yer vermişti: "Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı ile 18 Haziran tarihi üzerinde konuşurken, Mayıs ihtimali üzerinde de durmuştuk. 18 Haziran'da YKS, hac, yurt dışından gelecek gurbetçilerin durumu gibi faktörleri göz önüne alıp, mayısta yapılmasının faydalı olacağı kanaatimizi paylaşmıştık. Ama mayıs konusunda da bir karara varmamıştık. O günden sonra da bir daha ele almadık.16 Nisan'da seçim yapılır, akşamında da oruca kalkılır; AK Parti bunu arzuluyor olabilir."

"BÖYLE BİR SÖZÜM OLMADI"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı televizyon programında, iddia edilenin aksine seçim için tarih vermediğini söyledi. Destici, "Benim söylediğim şuydu. Seçim haziranda değil de mayısta yapılabilir mi? Evet yapılabilir. Bu üniversite sınavı, hac mevsimi, yurtdışından gelen soydaşlarımız, büyükşehirlerden köylere ya da diğer taşraya gitmelerin başlaması, okulların tatil olması bütün bunlar sebep olarak değerlendirme içine alınabilir. Ama 'Şu tarihte olabilir, bu tarihte olmaz ya da AK Parti 16 Nisan'ı istiyor, 17 Nisan'da da oruca kalkılıyor' Kesinlikle benim öyle bir sözüm olmadı" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin