Erkekliğiniz yerle bir olabilir: Sıcak suyla duş almadan önce bir kez daha düşünün

Bu hatayı pek çok erkek yapıyor ancak etkilerini kimse bilmiyor. Sıcak suyla duşa girmeden önce bir kez daha düşünün. Cinsel hayatınızın bitmesine neden olabilir. İşte sıcak suyun erkekler üzerindeki bilinmeyen etkisi...

Google Haberlere Abone ol
Erkekliğiniz yerle bir olabilir: Sıcak suyla duş almadan önce bir kez daha düşünün

Pek çok erkeğin en büyük korkularından bir tanesi cinsel ilişkide yetersiz olmak olurken, günlük hayatta uygulanan bazı hatalar cinsel sağlığı büyük ölçüde tehlike altına atabiliyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda erkeklerin sıcak suda 30 dakikadan fazla kalmaları sperm sayılarında ciddi bir düşüşün oluşmasına neden olduğu ortaya çıktı.

Sıcak suda 30 dakikadan fazla kalmayın

ABD'de yapılan bir araştırma sonucu oldukça farklı bir konuya açıklık getirdi. Pek çok erkeğin hemen hemen her gün yaptığı o hatanın etkilerinin ciddi boyutlara ulaşabildiğine işaret edildi. 

ABD'de yapılan araştırma sonucunda erkeklerin 30 dakikadan fazla sıcak suyla temas etmesi kısırlık probleminin açığa çıkmasına neden olabileceğini ortaya çıkardı.

Amerikalı bilim adamlarına göre erkeklerin sıcak suyla 30 dakikadan fazla duş alması ya da küvette sefa sürmeleri sonucunda sperm sayılarında büyük bir kaybın olabileceğine dikkat çekti.

30 yıl süren araştırma sonucunda Prof. Paul Turek, İngiliz The Sun gazetesinde yer alan açıklamasında, "Artık hastalara, sıcak duş, küvet sefası gibi dinlendirici faaliyetlerin erkek üretkenliği için gerçek risk faktörü olduğunu kanıtlamak için delillerimiz var" şeklinde konuştu.

Tedavi şansınız hala var

Sıcak suyla duşa alma alışkanlığından vazgeçen erkeklerin sperm sayılarında normalleşme görülürken Turek, sperm sayılarının 3 ile ay 6 içerisinde normale döndüğünü bildirdi.

Sıcak suyla duş almanın pek çok farklı probleme de davetiye çıkardığını söyleyen Turek, Japonya'da yüzyıllar boyunca çocuğu olmayan erkeklerin işlerini sıcak su dolu küvetten yürütmelerinin kanunen yasak olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin