Erkeklerin dikkatine! Boyuyla ilgili bildiğiniz her şey yanlış çıktı... İşte duymak istemeyeceğiniz gerçekler

Erkeklerin penislerine oldukça takıntılı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hatta bu konuda bir sürü hurafe de söylenmektedir. Mesela penis boyunun çeşitli aktiviteler sonucu büyütülebileceği gibi. Ama İngiltere'de yapılan bir araştırma gerçekleri ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Erkeklerin dikkatine! Boyuyla ilgili bildiğiniz her şey yanlış çıktı... İşte duymak istemeyeceğiniz gerçekler
Daily Star

Penisiniz hakkında bildiğiniz her şey yalan olabilir.

Boyutla ilgili hikayelerden, boyut artışını garanti ettiğini iddia eden yöntemlere kadar doğru olmayan birçok teori var.

Oxford merkezli bir cinsel sağlık kuruluşu olan Yoxly'den Dr. Danae Maragouthakis, bazı teoriler hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmak için konuştu.

Danae'ye göre erkekler bazı tekniklerin penislerini geliştirebileceğini düşünüyor ancak bu tam olarak doğru değil.

O halde penisiniz hakkındaki gerçeği öğrenin.

PENİS BİR KAS MIDIR?

Hayır değil. Danae, bazı insanların buna inandığını ve bunun büyüklüğü artırmak veya cinsel performansı artırmak için kullanılabileceğini düşündüğünü ifade etti. Ama gerçek bu değil.
Sertleştiğinde bir kas gibi görünebilir ancak aslında çok sayıda süngerimsi doku ve kan damarından oluşur.

İNSANIN ELİYLE PENİSİ AYNI BOYDA MIDIR?

Penisinizin eliniz veya ayağınızla aynı büyüklükte olması uzun süredir devam eden bir şakadır. Yıllarca insanlar buna güldüler.

Ancak Danae, bunun gerçekten doğru olduğunu kanıtlayan hiçbir bilimsel kanıt olmadığını söyledi. Dürüst olmak gerekirse bu fikrin nereden çıktığını bile bilinmiyor.
Mantıksal açıklama, insanların bir benzerlik olabileceğini fark etmeye başlaması ve dolayısıyla söylentinin artması gibi görünüyor.

SÜNNETLİ PENİSLER DAHA MI AZ HASSASSTIR?

Danae şunları söyledi: "Bu konuyla ilgili literatür karışık ve her insan farklı bir deneyime sahip olacak. Evet, duyu azalması yaşayan erkekler olduğunu söyleyen bazı çalışmalar var. Ancak erkeklerin duyu veya işlevsellikte azalma bildirmedikleri başka çalışmalar da yapıldı. Penisi olan birine nasıl hissettiğini veya hissetmediğini söylemek bana düşmez, ancak bilimsel literatür sünnet olan herkesin bunu yapmadığını gösteriyor.

BÜYÜTMEK İÇİN PENİSİMİ ÇALIŞTIRABİLİR MİYİM?

Bazı kişiler geçmişte "jelqing" olarak da bilinen penis uzatma egzersizlerini denemiştir. Bu çalışma temel olarak insanların ellerini veya ağırlıklı olarak cihazları kullanarak penislerini uzatmaya çalışmasını içerir.

Danae, bu tekniklerin aslında hasara yol açabileceğini söyledi. Uygulamaların herhangi birinin etki boyutunu öne sürecek hiçbir kanıt yok.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin