Erkekler fiyatına bakmadan alıyor! Bir tanesinin fiyatı 500 bin lira

Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen tespih kültürüne erkekler çok değer veriyor. Vazgeçilmez aksesuarlardan biri olan tespihlerin bu türlerine 500 bin TL'ye varan paralar veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Erkekler fiyatına bakmadan alıyor! Bir tanesinin fiyatı 500 bin lira

Kadınların mücevher ve takılara ödedikleri para dikkat çekerken erkekler ise bazı tespihlere servet yatırıyor.

Piyasada 750 TL'den başlayarak her bütçeye uygun tespih bulunurken özellikle koleksiyoncuların takip ettiği özel türdeki tespihlerin fiyatı 500 bin TL'ye kadar uzanıyor.

Koleksiyoncular ise altın, gümüş veya pırlanta gibi değerli ürünlerin eklenebildiği bu tespihlerin internet ortamında olmasını, bilinmesini istemiyor. İşte nedeni...

EN ÇOK KEHRİBAR TESPİHLER İSTENİYOR

Farklı modeller ve değerli taşlardan oluşan tespihler her bütçeye uygun üretilebilirken en çok tercih gruplarının başında çam ağacı reçinesinden oluşan kehribar tespihler geliyor.

Erkekler fiyatına bakmadan alıyor! Bir tanesinin fiyatı 500 bin lira

Fiyatı 750 TL'den başlayan ve üst sınırı bulunmayan bu tespihlere altın, gümüş veya pırlanta eklenirse 500 bin TL'ye kadar paralar ödenebiliyor.

Erkekler fiyatına bakmadan alıyor! Bir tanesinin fiyatı 500 bin lira - Resim : 2

Sivas’ta doğal taş ve tespih ustalığı yapan Ahmet Karakaya, “Birçok tespih çeşitleri ve modelleri var. Ağaç, diş, kehribar grupları var. Tespihte model bitmiyor. En çok yaptığımız ve sattığımız ürünler kehribar ve diş grupları. Fil dişi, mors dişi gibi ürünler. Bunlar arasında en çok revaçta olan ise kehribar” dedi.

"MÜŞTERİ 100 BİN TL'LİK TESPİH YAP DERSE ONU DA YAPIYORUZ"

Tespih fiyatları ile ilgili bilgiler veren Karakaya, “Kendi yaptığımız ürünlerin fiyatı 750 TL’den başlıyor. Bunun sınırı yok. Müşterimiz 100 bin TL’lik tespih yap derse onu da yapıyoruz. Bazı tespihlerde altın, gümüş, pırlanta olduğu için tespihte sınır yok. Birçok müşterimiz de bu tespihlerin yayınlanmasını istemiyor. Koleksiyonundaki tespih bilinmesin istediğinden internet ortamına atılmasını istemiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin