Ergin Ataman: İki galibiyetle bir üst tura çıkmak Dünya Kupası'na katılım için son derece önemli

A Milli Basketbol Takımı başantrenörü Ergin Ataman ve takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, Büyük Britanya maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ergin Ataman: İki galibiyetle bir üst tura çıkmak Dünya Kupası'na katılım için son derece önemli

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde B Grubu'ndaki son maçında 3 Temmuz Pazar günü deplasmanda Büyük Britanya'nın konuğu olacak.

Karşılaşma öncesinde medya gününde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ay-yıldızlılarda başantrenör Ergin Ataman ve takım kaptanı Melih Mahmutoğlu açıklamalarda bulundu.

İngiltere'yi deplasmanda mağlup ederek bir üst tura iki galibiyetle çıkmak istediklerini söyleyen Ergin Ataman, "Son iki haftadır tam kadro çalışıyoruz. Play-off finalinde mücadele eden oyuncularımız ve benimle katılmamla beraber, teknik ve taktik hazırlıklarımızın da sonuna doğru yaklaştık. Grupta Yunanistan ile daha önce oynanan iki maçı kaybetmişiz. İngiltere ile İstanbul'a oynanan maçta kazandık. Grupta Beyaz Rusya'nın devre dışı kalması ile beraber aslında her gruptan 3 takım bir üst gruba çıkıyor. Ağustos ayında başlayacak esas son, çaprazdan gelecek Sırbistan, Letonya ve büyük ihtimalle Belçika ile eşleşecek olan bir grup var. İngiltere maçı büyük önem taşıyor. Çünkü bu gruptan puanları taşıyarak çıkacağız'' dedi.

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Ataman, ''İyi bir kadromuz var. Kendimize güveniyoruz. İngiltere maçından galibiyetle dönüp ilk bölümü tamamlayacağız. Ondan sonra 1 Ağustos'tan itibaren hem Dünya Kupası elemelerinin esas önemli kısmına geçeceğiz. 26-28 Ağustos'ta çaprazdan gelecek iki takımla oynayacağız. Hemen esas hedefimiz olan, daha önce kendimize madalya ve şampiyonluk hedefi koyduğumuz Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Bunun da hazırlıkları tam kadro olarak 1 Ağustos'tan itibaren devam edecek. Kadroyu en son dün 16 kişiye indirdik. 16 kişi İngiltere'ye gideceğiz. Ufak tefek sakatlığı olan oyuncularımız var. Berk'in bir sakatlığı var. Muhsin'in burnu kırıldı antrenmanda. Orada nihai kadroyu tespit edeceğiz" ifadelerini kullandı.

''GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ VE İYİ BİR KADRO OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM''

Melih Mahmutoğlu İngiltere maçının önemini ifade ederek, "Uzun zamandır tam kadro oynayamıyorduk. Şimdi kadro buluştuk. NBA'deki oyuncularımız da geldi. Gerçekten çok ciddi ve iyi bir kadro olduğumuzu düşünüyorum. Başarılı olacağımızı da inanıyorum. Yakın zaman önümüzde İngiltere maçı var. Onun için çalışmalarımız sürüyor. Keyifli ve verimli geçiyor. Milli forma altında olduğumuz için mutluyuz. Ondan sonra bir aramız var. Daha sonra Avrupa Şampiyonası için hazırlık yapacağız. Bu aralarda Dünya Kupası elemesi maçları da olacak. Özellikle İngiltere maçı bizim için çok değerli bir maç. Kazanmak istiyoruz ki diğer gruba galibiyet taşıyalım'' şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin