Ergenekon'da rekor cezalar verildi! Peki, bundan sonra ne olacak?

Ergenekon'un karar duruşması sona erdi, karar açıklandı. Bazı sanıklar verilen kararı hemen temyiz etti. Peki bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon'da rekor cezalar verildi! Peki, bundan sonra ne olacak?

6 yıllık Ergenekon Davası'nda 'nihai karar' açıklandı dense de aslında verilen değişmeyecek kararlar değil. Şimdi davayı yeni bir hukuki süreç bekliyor. Bu süreçte neler olacak? Avukat Hayati Şahin, Medyatava'ya özetledi:



"Karar, yüzüne karşı okunan sanıklar tarafından 7 gün içerisinde temyiz edilebilecek. Aynı şekilde gıyabında karar verilen sanıklar da kararakedilerine tebiliğinden itibaren 7 gün içerisinde temyiz edebilecek. Bundan sonraki inceleme Yargıtay tarafından yapılacak. Yargıtay'da yapılacak incelemede yerel mahkemenin kararı aynen onaylanırsa Anayasa Mahkemesi'ne başvuru hakkı var. Şartların uygun olması durumunda. Bunlardan da bir sonuç çıkmazsa Ve en son Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi... Kararın Yargıtay'dan bozulması durumda da dosya yeniden yerel mahkemeye gönderilip bozma doğrultusunda yeniden yargılama yapılacak. 



Bu daha kısa karar, esas mahkumiyet gerekçeleri sebepleriyle gerekçeli kararda açıklanacak. Balyoz Davası'nda gerekçeli kararın açıklanması birkaç ay sürmüştü. Ergenekon'un gerekçeli kararının açıklanması da en az Balyoz gerekçeli kararı kadar sürer. Ondan sonra dosya Yargıtay'a gider. Özetle bundan sonra gözler Yargıtay'da olacak." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin