Ergenekon'da bir tutuklama daha

Hakkında yakalama kararı verilen Teğmen Mehmet Ali Çelebi, teslim oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon'da bir tutuklama daha

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hakkında yakalama kararı verilen Teğmen Mehmet Ali Çelebi, bugün teslim oldu.



Çağlayan Adliyesi’ne gelen Çelebi’yi, avukatları Hüseyin Ersöz, Serkan Günel, annesi Rukiye Çelebi, babası Muharrem Çelebi, ağabeyi Volkan Çelebi ve sözlüsü Kezban Merey de yalnız bırakmadı. Adliyede sağlık kontrolünden geçirilen Çelebi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına geçti. Ergenekon davasına bakan hakimlerin yıllık izinde olması nedeniyle mahkemenin başkanlığını Metin Özçelik yaptı. Mahkemede Hakim Kemal Can ve Savaş Çelik de üye hakim olarak yer aldı.



Duruşmada ilk olarak, Çelebi hakkındaki yakalama kararı okundu. Kimlik bilgileri de okunan Çelebi, “Kimlik bilgileri bana aittir. Benim diyecek bir şeyim yoktur" dedi.



Avukat Serkan Günel ise, “Müvekkilim 33 ay tutuklu olarak yargılandıktan sonra 26 ay önce oybirliği ile tahliye edilmiştir. Tahliyesinden sonra aleyhinde hiçbir yeni delil girmemesine rağmen hüküm ile birlikte tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmıştır. Bu hukuka uygun değildir. Bu sebeple tutuklanmamasına karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.



Savcı Mustafa Çavuşoğlu ise, mahkemece sanık hakkında hüküm ile birlikte yakalama kararı çıkarılması nedeniyle Çelebi’nin tutuklanmasını istedi. Mahkeme ise, sanığın aldığı ceza miktarı ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı hususlarını dikkate alarak Çelebi’nin “Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Çelebi, daha sonra cezaevine gönderildi.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin