Ergenekon Davası'nda karar duruşması başlıyor, Silivri'de güvenlik önlemleri artıyor

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunun bulunduğu binaya girişler başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon Davası'nda karar duruşması başlıyor, Silivri'de güvenlik önlemleri artıyor

Mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunun bulunduğu binaya girişler başladı.



İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı bugünkü duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları katılabilecek.



Mahkemenin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı duruşma nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren bazı tutuksuz sanıklar, avukatlar ve basın mensupları binanın önünde toplandı. 



Jandarma ekipleri, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya gelenler, binanın bahçesine de kontrollü giriş yapabiliyor.  



Sarı basın kartı sahibi gazeteciler, binaya girişte kartları jandarma görevlileri tarafından Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden kontrol edildikten sonra içeri alınıyor. 



Ellerinde duruşmaya katılacak sanıkların ve avukatların isimlerinin yer aldığı liste bulunan görevliler, binaya alımları bu listeye göre yapıyor. 



Binaya, ses kayıt cihazı, kulaklık, şarj aleti, flash bellek, bilgisayar gibi görüntü ve ses kaydı yapabilen hiçbir cihaz alınmıyor. Bu cihazlar, girişte görevlilere teslim ediliyor. 



Binaya girişler, arama noktasından ve x-ray cihazından geçilerek gerçekleştiriliyor. 



Girişlerin kontrollü yapılması nedeniyle bahçenin önündeki güvenlik bölgesinde yoğunluk oluştu. Buradaki bazı basın mensupları da duruma alkışlarla tepki gösterdi. Sarı basın kartı olmayan gazeteciler de içeri girmek için yetkililerle görüşüyor. 



 Arama noktasından ve x-ray cihazından sinyal vermeden geçerek içeri alınanların, mahkemenin talimatı doğrultusunda, herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda kimlik tespitinin daha kolay yapılabilmesi için görüntülü kaydı alınıyor.  



Adliyenin önünde basın mensuplarına ayrılan otoparka çok sayıda canlı yayın aracından yayın yapılıyor. Bölgede ambulanslar da bekletiliyor. 



Önlemler artırıldı



Sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine vatandaşlardan da katılım olabileceği düşüncesiyle güvenlik güçleri, cezaevinin çevresinde önlemleri artırdı. 



Güvenlik görevlileri, TEM karayolu Kınalı bağlantı yolunu bariyerlerle çift yönlü trafiğe kapatırken, duruşmayı izlemesine izin verilenler ve görevliler, yerleşkeye E-5 karayolu bağlantısından giriş yapabiliyor.



Yerleşkeye giriş yapılan noktada akşam saatlerinden itibaren önlem alan jandarma ekipleri, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin de geçiş yapmasına izin vermiyor. Duruşmayı izleyecek milletvekilleri, avukatlar, sanıklar ve basın mensupları kimlik kontrolünün ardından yerleşkeye alınmaya başlandı. 



Gece yarısından itibaren cezaevi sapağında toplanan bir grup da İstiklal Marşı'nı okudu. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, yerleşkeye girişlerine izin verilmemesini protesto etti.



Seyyar tuvaletlerin kurulduğu bölgeye, sabahın erken saatlerinden itibaren çöp kamyonu, iş makinası, itfaiye, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda otobüsle çevik kuvvet ekibi geldi.



Şehir dışından gelen polislerin ise şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalara ait otobüslerle bölgeye ulaştığı görüldü.



Bu arada, Bursa'da "Ergenekon Davası"nın bugün yapılacak karar duruşması için Silivri'ye gitmek isteyen gruba polis izin vermedi. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin