ERG İnşaat'a verilen milyarlarca euroluk ihaleye tepki yağdı. Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök de ERG İnşaat'a verilen usulsüz ihaleye tepki gösterdi

Türkiye günlerdir ERG İnşaat’a usulsüz şekilde verilen Ankara-İzmir YHT Hattı ihalesiyle çalkalanıyor. İhaleyi euro üzerinden alan ERG İnşaat bir kuru bahane ederek Bakanlıktan ek ödeme talebinde bulundu. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş canlı yayınlarda dile getirmesinin ardından ihale gündeme oturdu. İYİ Parti konuyu Meclis'e taşıdı. İhaleye usta gazeteciler; Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök de tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
ERG İnşaat'a verilen milyarlarca euroluk ihaleye tepki yağdı. Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök de ERG İnşaat'a verilen usulsüz ihaleye tepki gösterdi

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanları, en çok merak edilenleri Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün sunumuyla Cengiz ile Ahtapot'ta konuşuldu. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın gündeme getirdiği ERG İnşaat'ın usulsüzlükleri, İYİ Parti'nin skandal ihaleye Meclis gündemine taşıması programda masaya yatırıldı.

Ek ödeneğe tepki

ERG İnşaat'ın dolar/Euro paritesindeki değişim gerekçe gösterek 1,5 milyon Euro ek ödenek istemesiyle ilgili Özkök "Burada 2 milyar euroluk bir ihale yaptın ve ondan sonra ‘Ben bunu yapamayacağım, 1,5 milyar euro daha istiyorum’ dersen bu ihaleye 3,5 milyar euro fiyat vermişsin demektir." dedi.

 

"Bu soruların cevap verilemediği ihale eleştirilir"

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelttiği ihale sorularıyla ilgili ise Özkök "Bu soruların cevap verilemediği ihale eleştirilir. Bu sorulan soruların hepsi gerçekçi ve partilere oy veren vatandaşların bilme hakkına sahip olduğu bilgiler bunlar." ifadelerini kullandı.

İşte Cengiz ile Ahtapot programının o bölümü:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin