Eren Erdem tv100'de, Halk TV ile sözleşmeyi neden feshettiklerini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tv100'ün gündem beliryen programlarından Taksim Meydanı proogramına bağlandı. Erdem Halk TV ile neden sözleşmeyi feshettiklerini anlattı. Erdem, "Faik Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle tek taraflı fesih hakkımızı kullandık." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Eren Erdem tv100'de, Halk TV ile sözleşmeyi neden feshettiklerini açıkladı

Posta Gazeteci yazarı Murat Sevinç, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, gazeteci Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programına konuk oldu. Yayına telefonla bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP'nin Halk TV kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eren Erdem'in açıklamaları şu şekilde:

"KARAR, CHP'NİN KURUMSAL KARARIDIR"

Medyadan sorumluyum, Genel Başkanı’mızın bu süreci masaya yatırdığı ortamlarda bulundum, neticede bir karar çıktı. Karar, CHP’nin aldığı kurumsal bir karardır. Halk TV ile sözleşmelerimizi fesih kararı kurumsaldır. Partinin kurumsal kimliğiyle aldığı bir kararı kişiselleştirmeyi uygun bulmam.

Uzunca süredir bu tür sözleşmeler yapılırdı. İptal edilen sözleşme 01.01.2023 tarihlidir. Bu sözleşmenin içeriğinde şöyle bir madde var ‘Canlı yayın ve reklam, tanıtım sözleşmesi’, ‘Genel Başkan’ın grup konuşmaları, parti sözcümüzün canlı yayınlanması’, uzun bir zamandır Halk TV parti sözcümüzün yayınlarını yayınlamıyor. Sözleşmedeki hükümlerin gerçekleşmemesi sebebiyle, Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle tek taraflı fesih hakkımızı kullanarak feshettik.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin