Eren Erdem açlık grevine başlıyor!

CHP eski milletvekili Eren Erdem yargılama sürecini protesto etmek için açlık grevine başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Eren Erdem açlık grevine başlıyor!

CHP Parti Meclisi üyesi, eski milletvekili ve Karşı gazetesi yayın yönetmeni Eren Erdem, yargılama sürecini protesto etmek ve kamuoyunun dikkatini çekmek için yarın açlık grevine başlıyor.



Konuyla ilgili BBC Türkçe'ye bilgi veren CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, "Eren Erdem yaklaşık 220 gündür hiç ilgisi olmayan bir suç nedeniyle tutuklu. Tecrit koşullarında tutuluyor. Tahliye kararı çıkmasına rağmen cezaevinde tutulmasını protesto etmek ve kamuoyunun dikkatini adaletsizliklere çekmek için açlık grevine başlama kararı aldı. Ailesi, avukatları, arkadaşları bu karara karşı çıkıyor. Buna rağmen Eren Erdem ‘Adalet Orucu’ dediği eylemi başlatmakta kararlı olduğunu ifade etti. Sıvı alımıyla bu açlık grevini sürdürecek. Avukatlarıyla akşam saatlerinde yeniden görüşecek, umarım kararından vazgeçirebilirler" dedi.



Fethullah Gülen yapılanmasına bilerek ve isteyerek yardım etmek, gizli tanığı deşifre etmek ve soruşturmanın gizliliği ihlal etmek suçlamalarıyla hakkında dava açılan Eren Erdem, 29 Haziran'da tutuklanmıştı. Erdem'in 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.



7 Ocak'ta görülen duruşmada İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Eren Erdem'in tahliyesine karar vermişti. Erdem hakkında aynı gün duruşma savcılığınca itirazda bulunulması üzerine üst mahkemece tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Erdem, 8 Ocak'ta jandarmalar eşliğinde çıkarıldığı İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden tutuklanmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin