Erdoğan'nın “Kitap yüklü merkep” örneği Twitter'da gündem oldu

Erdoğan’ın Peyami Safa’nın ‘Bizim kitap yüklü merkeplere değil, kitabın içindekini sindiren insanlara ihtiyacımız var’ sözü gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'nın “Kitap yüklü merkep” örneği Twitter'da gündem oldu

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 10′luk seçim barajı tartışmalarına yönelik söylediği “Kitap yüklü merkeplere değil, kitabın içindekini sindiren insanlara ihtiyacımız var” sözleri Twitter’da gündem yarattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Antalya’da katıldığı 19′uncu Milli Eğitim Şurası’nda yaptığıkonuşmada Peyami Safa’nın “Bizim kitap yüklü merkeplere değil, kitabın içindekini sindiren insanlara ihtiyacımız var” sözünü anımsatarak şunları kaydetmişti:



“Bilgisi olan değil, bilgiyle birlikte hikmeti de olan idarecilere Türkiye’nin daha fazla sayıda ihtiyacı var. Hikmet bambaşka bir şey. Alim olabilirsin, ama arif olamazsın. Aslolan, ideal olan hem alim, hem arif olmaktır. Bu çok önemli. İlim noktasında okumak işi çözmüyor. Anlamak çok önemli. İşte eğitim öğretimden biz aynı zamanda bu hikmeti bekliyoruz.“



Erdoğan'ın sözleri Twitter'da gündem yarattı. İşte, o yorumlardan bazıları:



Fuat Avni F. @fuatavnifuat  

Mesele merkepleri kıyaslamaksa kitap yüklü merkep, odun yüklü merkepten kıymetlidir.



Gültekin Avcı @GultekinAvc

RTE AYM için fütursuzca "kitap yüklü merkepler" diyor. Kitabı taşımak bile zarafettir Ya haram para yüklü merkepleri ne yapacağız?



Mümtaz'er Türköne @Mumtazer 

"Kitap yüklü merkep" Peyami Safa'ya değil, Necip Fazıl'a ait benzetme. Profesörleri hedef alıyor. "Bizde profesör derler/ Kitap yüklü merkebe"



Metin Yıkar @myikar 

Kibirli adam; inançlı insanlara "paralel" der, milliyetçilere "hain" der, yüksek mahkeme mensuplarına "merkep" der. Der de der.



Levent Gültekin @acikcenk 

Erdoğan varoş kültürünü hücrelerine kadar içselleştirdi Haşim Kılıç'a ettiği merkep'li terbiye yoksunu sözler. hakikaten kelime bulamıyorum



Nevval Sevindi @NevvalS

Kitabı merkep yükü sanan katırlar çok bu ülkede!



Yazgülü Aldoğan @YZGLLDGN

Kitap yüklü merkep kim acaba? Eğitim şurasında söylediğine bak!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin