'Erdoğan'ın yönetimine en cüretli meydan okumalardan biri'! Economist operasyonları böyle yorumladı

Türkiye'de yaratan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, Economist dergisince 'Şimdiye kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimine en cüretli meydan okumalardan biri' olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
'Erdoğan'ın yönetimine en cüretli meydan okumalardan biri'! Economist operasyonları böyle yorumladı

İngiltere'de yayımlanan haftalık dergi Economist, sitesinde yer verdiği analizde operasyon kapsamında yapılan gözaltılara ilişkin haberlerin 'Siyasi kurumlarda şok dalgalarını yarattığını', borsanın gerilediğini belirtikten sonra operasyonun Erdoğan ile Gülen arasındaki 'Güç mücadelesinde yeni ve dramatik bir tırmanış' olarak görüldüğünü kaydetti.



Gülen'cilerin AK Parti üyelerine karşı kanıt toplamakla suçlandıklarını ancak son dönemde iktidar partisinin de Gülencilere karşı 'casusluk' yaptığı ortaya çıktığını yazan dergi şimdi vergi müfettişlerinin Gülen'e bağlı şirketlere gitmeye hazırlandıkları duyumlarını da aktardı.



Economist, halbuki Gülen'cilerin AK Parti'nin iktidara geldiğinde en yakın müttefikleri olduğunu, 'Gülen yanlısı savcıların tartışmalı Ergenekon soruşturmasının itici gücü' gibi göründüklerini anlattığı analizinde 'AK Parti ile Gülenciler arasındaki koalisyon, Erodoğan'ın onların ülkenin casus kurumuna sızma girişimlerine direnmesi üzerine çöktü' savını dile getirdi.



Başbakan Erdoğan'ın geçen ay dershaneleri kapatarak Gülen hareketine 'Felç edici bir darbe vurmaya hazırladığı' yorumunu yapıldığı analizde yolsuzluk iddiaları tutması durumunda Erdoğan'ın, operasyon nedeniyle kendisini mağdur olarak göstermesi zorlaşırsa da kendisi dediği gibi gerçek gücünü sandıkta ortaya çıkacağı yorumu yapıldı. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin