Erdoğan'ın yaptığı hareket, Arap basınında

Başbakan Erdoğan'ın, 'Rabia' işareti ile yaptığı konuşma Arap basınında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın yaptığı hareket, Arap basınında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün,  Bursa'daki bir açılış sırasında Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen 'Rabia' işareti ile yaptığı konuşma Arap basınında geniş yankı buldu.



Ürdün'deki Sebil ve el- Gad, Suudi Arabistan'daki El-Vatan, Mısır'da Eş-Şuruk, El-Yevm, El-Ehram gazetelerinin yanı sıra Lübnan'daki Sefir, Tunus'taki El-Ahbariyye, gazeteleri Erdoğan'ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla "Rabia işareti" yaptığı fotoğraflara ilk sayfalarında yer verdi. 



Attıkları gol sonrası 'Rabia' işareti yaparak Mısır'daki katliama tepkilerini gösteren Türk futbolculara da geniş yer veren Arap gazeteleri dün, İstanbul'daki Eminönü Meydanı'nda düzenlenen Mısır'da darbecilerin demokrasi taraftarlarına katliamını  protestostolarını da ilk sayfalarından okuyucularına duyurdu.



Bursa'da açılışa katılan Erdoğan'ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla 'Rabia işareti' yapması üzerine, törene katılan vatandaşlar da üzerinde 'Rabia işareti' bulunan dövizleri kaldırarak destek vermişti.



Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ve Çaykur Rizespor'lu Sercan Kaya, attıkları gol sonrası 'Rabia işareti' yaparak Mısır'daki katliama tepkilerini göstermişti. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin