Erdoğan'ın 'tokadı' Telegraph'da!

Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında çıkan olaylara The Telegraph gazetesi geniş yer ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın 'tokadı' Telegraph'da!

Soma faciasını yerinde izleyen yabancı basın kuruluşlarından İngiliz The Telegraph gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'in tartışılan ifadeleri ve girdiği markette yaşananlara ilişkin savlara vurgu yaptığı haberde "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin en kötü maden faciasının ardından 'yeni iddialar'la karşı karşıya olduğunu belirtirken hükümete yöneltilen eleştirilere de dikkat çekiyor. 



Telegraph'ın muabiri Robert Tait'in Soma kaynaklı haberinde Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında meydana gelen olaylarla Erdoğan'ın tartışmaya yol açan bazı sözleri ve hareket tarzına ilişkin olarak ortaya atılan son iddialara geniş yer veriliyor. 



Görgü tanıklarının sözlerinin aktarıldığı haberde "Açıklamalar birçok Türkün, 11 yıllık yönetimi son bir yılda kamuoyunda artan muhalefetle karşılaşan Sayın Erdoğan'ın faciaya yanıtında anlayışsız olduğu inancını güçlendirecek" yorumu yapılıyor. 



Telegraph, Soma'da polis ile göstericiler arasında çatışmaların, alınan sıkı güvenlik önlemleri ve avukatlara yapılan muamele gibi olaylara da yer verdiği haberinde şöyle diyor:



"Madenciler, bir yangının ardından yayılan karbon monoksitten öldüler gibi görülüyor. Kazanın nedenleri, maden sahiplerine yakın olduğu söylenen Sayın Erdoğan'ın hükümetine yapılan madencilik sektöründe gevşek güvenlik standartlarına izin verdiği yönündeki yaygın eleştiriler arasında araştırılıyor. "(ANKA)


Etiketler erdoğan tokat soma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin