Erdoğan'ın seçim kampanyası yine Erol Olçak'a emanet! Peki Erol Olçak kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kapmanyasını yine reklamcı Erol Olçak yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın seçim kampanyası yine Erol Olçak'a emanet! Peki Erol Olçak kimdir?

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, cumhurbaşkanlığı adaylığı istişarelerini büyük ölçüde tamamlayan ve adaylığına kesin gözüyle bakılan Başbakan Erdoğan'ın seçim kampanyasını önceki seçim kampanyalarını da yürüten reklamcı Erol Olçak yürütecek.



Arter Reklam Ajansı'nın sahibi olan Olçak, 2002 yılında genel seçimler için AKP'nin tanıtımı ve reklam çalışmalarını yaparak AKP ile çalışmaya başladı. 



AKP ile çalışmaya başlamasının ardından Erol Olçak'la ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Olçak hakkında ortaya atılan iddialardan biri, Mısır'da İhvancılara seçim kazanmak üzerine gizlice seminer vermesi oldu. Bu seminere haber yapmak için giden TRT muhabiri Metin Turan ile Erol Olçak arasında sert bir tartışma yaşanmasının ardından Turan'ın TRT ile sözleşmesini fesettirdiği de Olçak hakkındaki iddialar arasında yer alıyor.



2002 yılından 2014'e kadar AKP'nin genel ve yerel seçimlerinin ve 2010 yılında gerçekleştirilen Anayasa Referandumu'nun reklam kampanyalarını yürüten Erol Olçak aynı zamanda Arap ülkelerinde de seçim kampanyalarının reklam çalışmalarını yürütüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin