Erdoğan'ın 'edepsiz kadın' dediği Amberin Zaman'dan cevap: Önce insan ol!

Başbakan'ın tepki gösterdiği gazeteci, Taraf'taki köşesinden cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın 'edepsiz kadın' dediği Amberin Zaman'dan cevap: Önce insan ol!

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Malatya'ya giden Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Belediye Meydanı'nda miting yaptı.



Erdoğan, önceki akşam CNN Türk'te yayınlanan Şirin Payzın'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk ettiği ve kadın gazetecilerin de sorularıyla katıldığı 'Ne Oluyor' adlı programda yer alan Taraf gazetesi köşe yazarı Amberin Zaman için de ağır ifadeler kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programda "Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın, 'Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi' diyor. Haddini bil haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan grubunun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99'u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun. Karşılıklı oturmuşlar, hem seçmene hakaret ediyorlar hem Müslümanlara hakaret ediyorlar. Siz bu kafayla devam edin. Bidon kafalı dediniz, göbeğini kaşıyan adam dediniz, sorgulamayan kitle diyorsunuz şimdi. 'Müslaman' diyerek aşağılamaya devam edin. Bu millet sizi bunun için hiçbir zaman iktidara getirmeyecek" diye konuştu.



Amberin Zaman, Erdoğan'ın bu sözlerine Taraf'taki köşesinden 'Öncel insan ol' başlıklı yazısıyla cevap verdi. İşte, Zaman'ın yazısı:



Önce insan ol!



Geçen salı gecesi CNNTürk’te katıldığım bir programda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de ahlaki çöküş yaşandığını ve halkın bir kısmının sorgulama yeteneğine sahip olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bir kitle var ki bu yüzde 25 ile 35 arasında değiştiği söyleniyor... Bu kitle hiç bir şeyi sorgulamıyor.” Ben de bu görüşüne cevaben dedim ki: “Bunu Türkiye’de, bir Müslüman ülkesinde beklemek biraz zor değil mi? Çünkü neticede İslam, merkezine bireyi değil cemaati alan bir din.”

 

Bu cümlem üzerine yazar Levent Gültekin’in lügatimize kazandırdığı “Erdoğanistler” bir linç kampanyası başlattılar. Kendilerine dindar diyen bu kişiler ağza alınamayacak küfür, hakaret ve tehdidi üzerime yağdırdılar. Kimi hemcinslerim dâhil. Yeni Şafak konuyu dün manşetine taşıdı. Fotoğrafımı basmayı da ihmal etmedi. Beni açıkça hedef gösterdi. Başbakan dün koroya katıldı. Meydanlarda beni yuhalattı.

 

Peki, bakaracı makaracılar değil de ben mi dine, Müslümanlığa hakaret ettim?



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin