Erdoğan'ın Dündar ve Gül açıklaması sosyal medya gündeminde! Kim ne söyledi?

Sosyal medya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine dair açıklamayı konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın Dündar ve Gül açıklaması sosyal medya gündeminde! Kim ne söyledi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili ziyareti öncesi havalimanında açıklama yaptı. Gazetecilerin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesine ilişkin çok sert bir yanıt verdi. 



Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duymuyorum. Bu olayın ifade özgürlüğüyle yakından uzaktan alakası yok. Bu bir casusluk davası" açıklamasını yaptı.



Erdoğan'ın sözleri sosyal medyanın da gündeminde. Erdoğan'dan Can Dündar etiketine çok sayıda tweet atıldı. Gazeteciler açıklamayı nasıl değerlendirdi? İşte Twitter yorumları;



Özgür Mumcu: "O saygı duymadığın Anayasa Mahkemesi partini kapatmadığı için bugün o saraydasın. O karara senin gibi saygı duyulmasaydı nerede olurdun?"RTE ağzına geleni söyledikten sonra AYM'nin tahliye kararına sessiz kalırım ama saygı da duymam dedi."



Hasan Cemal: "Tekrar ediyorum: Hukuku böylesine hiçe sayan bir Erdoğan'la bu ülkede istikrar hayaldir!"



Bülent Mumay: "Bence Erdoğan'ın açıklamasındaki en önemli bölüm: "Bizim dönemlerimiz, basın mensuplarının sürekli cezaevlerine doldurulduğu dönem değildir"



Emin Çapa: "Tuz koktu. "Karara katılmıyorum" denebilir, ama o makamın mahkeme kararına hem saygı duymak, hem de uygulamak mecburiyeti var."



Atilla Taş: "Anayasa manayasa tanımazlar ama yeni anayasa yapmak isterler, sizin yapacağınız anayasayı kim tanıyacak bakalım!"



Nazım Alphan: "RTE ağzına geleni söyledikten sonra AYM'nin tahliye kararına sessiz kalırım ama saygı da duymam dedi."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin