Erdoğan'ın afişleri Meclis'i gerdi, CHP'li vekil sordu: Basın İlan Kurumu kimin hizmetinde?

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın afişleri Meclis'i gerdi, CHP'li vekil sordu: Basın İlan Kurumu kimin hizmetinde?

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Basın İlan Kurumu'nun kimin hizmetinde" olduğunu sordu. Arınç'a, Kurumun binasının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişleriyle donatıldığını hatırlatan Çelebi, "Basın İlan Kurumu'na siyasi partiler, afişler ve ilanlar için her hangi bir bedel ödemişler midir?" sorusunu yöneltti.



TBMM Başkanlığı'na Arınç'ın yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Çelebi, "Gerek internet sitesinde gerek kurum binalarında sadece AKP'nin reklamını yapan Basın İlan kurumunu" yorumunda bulunarak şu konularda bilgi istedi:



"Basın İlan Kurumu'nun kuruluş amacı nedir? Basın İlan Kurumu'nun internet sitesi ve reklamlarında üç Cumhurbaşkanı adayı arasında sadece Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın propagandasını ve haberini yapması Basın İlan Kurumu'nun kuruluş amacı ve ilkeleriyle çelişmez mi? Bahçelievler Cevizlibağ'da bulunan Basın İlan Kurumu'nun dört bir yanının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Güç Milli İrade" afişleriyle donatılması Basın ve İlan Kurumu'nun görevleri dahilinde midir?



Cevizlibağ'da bulunan binanın ya da Basın İlan Kurumu'na ait binaların siyasi partiler tarafından kullanılması hangi izne tabidir? Basın İlan Kurumu'na siyasi partiler, afişler ve ilanlar için her hangi bir bedel ödemişler midir? Basın İlan Kurumu yönetim kurulu üyeleri nasıl belirlenmektedir? Üyeler arasında hükumetin atadığı kaç üye vardır? Basın İlan Kurumunun bundan sonraki faaliyetlerinde basın özgürlüğü ve eşitlik ilkesini gözetecek uygulamaları yapması ve kuruluş saiklerine uygun faaliyetler sürdürmesi için hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz?" (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin