Erdoğan'ı eleştirdi! Independent muhabirinden 'soykırım' yazısı

İngiliz Independent gazetesinin Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ı eleştirdi! Independent muhabirinden 'soykırım' yazısı

İngiliz Independent gazetesinin deneyimli Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili kaleme aldığı yazısında Türk hükümetini, olayları 'soykırım' olarak tanımamakla eleştirirken İstanbul'daki Haydarpaşa garında dün düzenlenen anma törenine katılan Türkleri ve Ermenilerin övdü ve katılımcıların cesur insanlar olduğu yorumunu yaptı.



Aralarında mühendis, doktor, yazar, gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 250 Ermeni aydın 24 Nisan 1915'de tutuklanmış ve Haydarpaşa'dan sürgüne gönderilmişti.



Dün Haydarpaşa'da bir araya gelen bir grup ellerinde karanfiller, kaybedilenlerin resimleri ve dövizlerle bir anma töreni gerçekleştirdi.



Yazısına bu gösteriye övgüyle başlayan Fisk daha sonra, başkan olarak seçilmesinden önce söz verdiği halde 'soykırım' tanımını kullanmayan ABD Başkanı Barack Obama'yı, yine bu kavramı kullanmayan İngiltere'yi ve 24 Nisan'da Çanakkale anm töreninde yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin