Erdoğan'dan sonra TPAO Genel Müdürü Bilgin’den Karadeniz gazı açıklaması: Mayıs ayı başında tamamen gaz sisteme verilmeye başlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz gazı için 20 Nisan'ı işaret etmesinin ardından bir açıklama da TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den geldi. Bilgin "Mayıs ayı başında tamamen gaz sisteme verilmeye başlanacak, 2028 yılında 60 milyon metreküpe ulaşacağız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan sonra TPAO Genel Müdürü Bilgin’den Karadeniz gazı açıklaması: Mayıs ayı başında tamamen gaz sisteme verilmeye başlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da basın mensuplarına açıklama yaptı.

Erdoğan, "Nasip olursa 20 Nisan arife günü doğal gazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre. " dedi.

Bu açıklamadan dakikalar sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin Filyos Doğalgaz Tesisi'nde açıklamalarda bulundu.

Tesiste, Karadeniz gazının devreye alınmaya hazır hale gelmesiyle birlikte güvenlik tedbirlerinin de artırıldığını kaydeden Bilgin, "Bu geceden itibaren güvenlik uygulamalarımız en üst düzeyde başlayacak" dedi.

Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda 20 Nisan'da yapılacak "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"ne yönelik hazırlıkların sürdüğünü ve gazın fazlar halinde devreye alınacağını belirtti.

"2028'de günlük üretim 60 milyon metreküp olacak"

Törenin akabinde birinci fazın devreye alınacağını aktaran Bilgin, Karadeniz gazının evlere verilme tarihine ilişkin, "Mayısın ilk yarısında düşünülüyor" ifadesini kullandı.

Bilgin, ilk fazda günlük 10 milyon metreküp doğal gaz üretimiyle hane halkının ihtiyacının karşılanacağını dile getirerek, "Faz-2 ile Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacağız. Faz-3 devreye girdiğinde, 2028'de günlük üretim 60 milyon metreküp olacak." diye konuştu.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin