Erdoğan'dan Ocak ayında büyük zam müjdesi: Asgari ücretlilere, memur ve emeklilere büyük zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Altındağ Kültür Sarayı'nda yaptığı konuşmada memur emekli ve asgari ücretliye zam müjdesini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Ocak ayında büyük zam müjdesi: Asgari ücretlilere, memur ve emeklilere büyük zam geliyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programına katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Halihazırda ülkemizin tüm illerinde, ilçelerinde, mahallelerinde, hanelerinde AK Parti davasını milletimize anlatan hanım kardeşlerimizin her birine şahsım, eşim, milletim adına teşekkür ediyorum. AK Parti, Türk siyasi hayatında en yaygın teşkilatlanmasını kuran, tüm kademelerinde kadınlara en çok yer veren partidir. 1. parti olarak çıkmamızda kadınlarımızın, bilhassa hanelere girerek yürüttüğü gönül kazanma faaliyetinin çok büyük etkisi vardır. 

MERSİN'DE İKİ TERÖRİST KADINI KİMLER İTİSMAR EDİYOR GÖRDÜK

İki kadın teröristi kendi batıl inancınız için feda ettiniz. Bu nasıl bir vicdan? Bu iki kadın kendi haksız davaları için kendilerini patlatıyor.Hangi yüzle kendinizi anlatacaksınız.

Dün Mersin'deki hadiseyi gördük. İki terörist kadını kimler istismar ediyor. Malum parlamentoda olan parti. Adı parti ama terörist olarak kullandığı iki kadın. Bu iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin'de bunlar ölüyor. Bu nasıl bir beyin yıkama ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti. Üstelik de polisevimizi imha etmeye çalıştılar. Bunlar hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar? Hangi yüzde biz demokratız, özgürlükçüyüz diyecekler? Hangi yüzle? İki kadın teröristi batıl inancınız için feda ettiniz. 

İşte burada ben kadın kollarımıza sesleniyorum. Bugüne kadar yüzlerce kadın bu batıl terör davası için kendilerini yok etti. Biz kadınlarımızla millete hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Dağ, taş, kar, kış demeden bunu yapıyoruz. Bunlar ise maalesef bu batıl dava için insanlarını yok ediyor. Kadınlarını yok ediyor.

İSTİHDAMDA KADIN ORANI YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE

Öyle ki bugün yüksek öğrenimde çağ nüfusuna göre kızlarımızın okullaşma oranı yüzde 49 iken erkeklerde bu oran yüzde 40’da kalıyor. Ekonomiden sağlığa pek çok alanda istihdamda kadın oranı yüzde 50’nin üzerine çıkmıştır. Sadece bu tablo dahi yıllarca çeşitli bahanelerle okuldan eğitimden hayatın pek çok alanından uzak tutulmaya çalışılan kadınlarımızın fırsat eşitliği temelinde ulaştığı yeri göstermeye yeterlidir.

Aksaklıklara hala rastlanabilir. Çocuğun gelişimi konusunda kadınların katkısının artması gerektiğini biliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemi aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline getireceğiz. Varsa yoksa aile. Güçlü olmayan ailede millet güçlü kalamayız. Batının yaşadığı sıkıntıların temelinde aile müessesinin zayıflaması vardır

'Kadınlarımızın haklarını kullanmakta zorluk çektiği bir gerçektir. Sadece başörtüleri nedeniyle polis coplarıyla kızlarımızın analarıyla birlikte inletildiğini yok sayamayız. Bunları yaşadık.

CHP ne yapıyor? Her zamanki gibi istismar, geliyor başörtülü birinin yanına rozet takıyor. Ben buradan o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna.

11 yıl önce Türkiye Hazır Hedef 2023 diyerek; cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kalkınma programını açıklamıştık. 2023'e az bir süre kala hedeflerimizi 2053 olarak devam ettireceğiz. Bizim derdimiz var.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

İnşallah önümüzdeki dönemi, aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz. Yaklaşık 2,5 milyon haneye ulaşacak programla, 1 yıl boyunca geniş bir yelpazede insanlarımıza destek olmayı hedefliyoruz.Tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin