Erdoğan'dan muhalif gazeteye 'iftar masası' davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar yemeğinin maliyetinin 1 milyon lira olduğu iddialarına manevi tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan muhalif gazeteye 'iftar masası' davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekilere verilen iftar yemeğinin maliyetinin 1 milyon lira olduğu iddiaları üzerine, Sözcü gazetesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat davası açtı.



Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından açılan davanın dilekçesinde, Tezcan Karakuş Candan'ın yaptığı açıklamaya dayanılarak Sözcü gazetesinin 24 Haziran tarihli nüshasında, iftar yemeğiyle ilgili gerçek dışı iddia ve ithamlara yer verilerek kamuoyunun yanıltıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu önünde yıpratılmak istenildiği belirtildi.



Dava dilekçesinde, şunlar kaydedildi:



"Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verilen iftar yemeği için kullanılan masanın maliyetinin 1 milyon lira olduğu ve 29 kişilikiftar yemeği maliyetinin ise 87 bin 653 fitrelik olduğu şeklindeki iddia, açık bir iftira ve hakarettir. Haberde açıklama yaptığı iddia olunan davalı Tezcan Karakuş ve bunu manşet yapan davalı basın organı da bu durumu bilmektedir."



Cumhurbaşkanlığının konuya ilişkin basın açıklaması yaptığı hatırlatılan dilekçede, gazetede çıkan haberlerin basın ahlak ve ilkelerine aykırı olduğu, eleştiri, ifade özgürlüğü, hak ve görev sınırlarının aşıldığı bildirildi.



Dilekçede, davalılar Sözcü gazetesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat talebinde bulunuldu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin