Erdoğan'dan Kastamonu'da Karadeniz gazı müjdesi: Önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kastamonu'na video konferans yöntemiyle bağlanarak doğalgaz törenine katıldı. Bağlantı sırasında önemli açıklamalar yapan Erdoğan, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervleri için, "İnşallah önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kastamonu'da Karadeniz gazı müjdesi: Önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kastamonu'na video konferans yöntemiyle bağlanarak doğalgaz törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 ay gibi kısa bir sürede 4 ilçeyi daha doğal gaza kavuşturduklarını belirterek, "Bir hayal gerçek oldu. Abana, Bozkurt, İnebolu ve Cide doğal gaza kavuştu. Bugün sizlerle beraber bunun mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Erdoğan, ilçelerin doğal gaza kavuşturulması için 85 milyon liralık yatırımla 75,5 kilometre boru hattı döşendiği bilgisini vererek, "Vatandaşlarımız da sağ olsunlar doğal gaz aboneliği hususunda büyük bir teveccüh göstererek bu hizmete sahip çıktı. Artık Bozkurtlu, Abanalı, Cideli, İnebolulu kardeşlerimiz sadece bir düğmeye basarak ısınacak, yemeğini pişirecek, banyosunu yapacak. Kış aylarının oldukça çetin geçtiği bu bölgemizde sobayla ısınma ve diğer ihtiyaçları gidermenin getirdiği zahmetler, yerini Allah'a şükür doğal gazın temizliğine ve rahatlığına bıraktı." diye konuştu.

Bağlantı sırasında önemli açıklamalar yapan Erdoğan, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervleri için, "İnşallah önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 "Müjdesini milletimizle de paylaştığımız Karadeniz doğal gazını ülkemiz sistemine bağlayacak çalışmaları hızlandırdık."

 "(Karadeniz doğal gazı) Sakarya gaz sahasındaki ilk fazı oluşturan 10 kuyudan 9'unun sondajı bitti."

"(Karadeniz doğal gazı) İnşallah önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız."

"Yerli gazın da sürece dahil olmasıyla Türkiye, gazın gazla rekabet ettiği, bölgesinde referans fiyat oluşumunun sağlandığı bir ülke haline dönüşüyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin