Erdoğan'dan İzleme Heyeti yorumu: Yeni romanlar mı yazdırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde izleme heyetiyle ilgili, "Bu olaya ben olumlu bakmıyorum. Bunlar doğru şeyler değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan İzleme Heyeti yorumu: Yeni romanlar mı yazdırılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e hareketi öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.



Çözüm Süreci kapsamında İzleme Heyeti oluşturulduğu ve Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel gibi isimlerin heyette yer aldığına dair haberler konusunu değerlendirmesi istenen Erdoğan, haberleri gazetelerde okuduğunu dile getirerek, "Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Şunu da çok açık, net söyleyeyim bu olaya da ben olumlu bakmıyorum. Çünkü başbakanlığım döneminde de 'Akil insanlar içerisinden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız, nasıl değerlendirirsiniz?' dedikleri zaman, bunları doğru bulmadığımı, böyle bir şey düşünmediğimizi o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil" diye konuştu.



"Bunları doğru bulmuyorum"



Erdoğan, her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatlarının birinci derecede süreci yönetenler olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:



"Onlarla bu işler yürür. Kaldı ki burada bizler ta o dönemde malum temsilcileri konumunda olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik. Yine biz gönderdik, hükümet olarak gönderdik. Bunları da gizlemeye gerek yok ama bu sayının 3'ten 5'e çıkması, 7'ye çıkması, 10'a çıkması, 15'e çıkması veya  ayrı bir grubun oraya gönderilmesi... Bunlar neyi değiştirecek ki? Yani birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Eğer bu işin yönetimi hükümette ise hükümet de burada üzerine düşeni, gerekeni, başlattığı bir süreç üzerinde devam ettirmelidir. Öyle düşünüyorum. Bunun dışındaki süreç, sadece kendi çerçevesi içerisinde kalmalıdır. Zaman zaman ta dağa bile çeşitli roman yazarları, biliyorsunuz, gönderilmiştir, gitmişlerdir. Ne netice alındı? Herhalde yeni romanlar mı yazdırılacak? Böyle bir adım mı atılacak? Bunlara gerek yok. Bunları doğru da bulmuyorum. Bu benim samimi düşüncelerimdir."



Yabancı savaşçılar



Erdoğan, yabancı savaşçıların iadesine ilişkin "Bunları iade ediyoruz ve bundan sonra da bu şekilde bizlere bildirilmesi halinde bunları yakalayıp, iade etmek hem insanı hem de vicdani görevimizdir. Eğer bize bildirilmiyorsa kimse de kalkıp da Türkiye'ye bunun hesabını soramaz ama bildiriliyorsa biz onları kesinlikle yakalar ve iade ederiz" dedi.



Erdoğan, "12 bin 520 kişinin ülkeye giriş yasağı olduğunu Dışişleri Bakanım ifade ediyor, yakalanıp iade edilenlerin sayısının da 1170 olduğunu söylüyorlar. Demek ki, Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya da devam edecektir" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin