Erdoğan’dan iklim konferansına video mesaj: Sorunlar insanlığın ortak meselesidir

İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler ve Pakistan’ın ev sahipliğinde "İklime Dayanıklı Pakistan" konulu uluslararası konferans düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konferansa video mesaj gönderdi. Erdoğan, “İklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlar insanlığın ortak meselesidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’dan iklim konferansına video mesaj: Sorunlar insanlığın ortak meselesidir

Erdoğan video mesajında, Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketleri nedeniyle Pakistanlılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yapılan yardımları açıkladı

Erdoğan, "Türkiye olarak tarih boyunca hep olduğu gibi bu zor gününde de Pakistan halkını yalnız bırakmadık. 15 uçak ve 13 tren ile gönderdiğimiz 7 bin 500 tondan fazla insani yardım malzemesini ulaştırdık. İlaveten yerelden temin ettiğimiz ürünleri afetzedelerle palylaştık. Ayrıca bin 630 tondan fazla insani yardım taşıyan 2 gemi gönderdik. İnşallah bu gemilerin de limanlara varmasıyla Pakistanlı kardeşlerimizin sıkıntılarının bir nebze olsun hafifleyeceğine inanıyorum." dedi. 

'Dayanışma' vurgusu

Cumhurbaşkanı ,"Iklim krizinin yıkıcı etkileri karşısında daha fazla müşterek çalışmaya ihtiyaç olduğu aşikardır. İklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlar insanlığın ortak meselesidir. Pakistan'da vuku bulan felaket iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu ve benzeri felaketlerle mücadeleyi bir strateji çerçevesinde dayanışma içinde yürütmek gerekiyor. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin