Erdoğan'dan çiftçiye kredi müjdesi. Doğalgaz faturalarıyla ilgili yeni gelişme. Elektrik faturalarında KDV'ler indiriliyor. Elektrik ve doğalgaz desteklerine vergi indirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından müjdeleri peş peşe sıraladı. Erdoğan çiftçilere güzel haberler verirken doğalgaz ve elektrik faturaları ile ilgili yeni düzenlemeleri açıkladı. Erdoğan çiftçilerin elektrik faturalarıyla ilgili, "Ziraat Bankası, açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat dönemi sonunda yapacak, maliyetinin bedelini hazineden alacak." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan çiftçiye kredi müjdesi. Doğalgaz faturalarıyla ilgili yeni gelişme. Elektrik faturalarında KDV'ler indiriliyor. Elektrik ve doğalgaz desteklerine vergi indirimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Çiftçilerimiz, geçmiş dönem elektrik borçlarını, 5 yıla varan vade ve faizsiz geri ödeme imkanıyla kapatabilecek." dedi.

Doğalgaz ve elektrik faturaları ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu dönemde 3 milyar liralık doğalgaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda kışta sıcak bir yuvanın huzuruna kavuşturmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan çiftçiye kredi müjdesi. Doğalgaz faturalarıyla ilgili yeni gelişme. Elektrik faturalarında KDV'ler indiriliyor. Elektrik ve doğalgaz desteklerine vergi indirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındaki o bölümler şöyle:

Bugün kabine toplantımız bayağı neşeliydi, canlıydı. Bakan arkadaşlarım bayağı iyi hazırlanmışlar. Milletimize belli müjdeleri verelim diye. Çiftçilerimizin en önemli gider kalemleri arasında yer alan elektrik faturalarında KDV oranı yüzde 8'e düşerek üreticilerimize yıllık 3 milyar destek sağlamıştık. Güneş enerji santralleri teşvik ederek hem kendi ihtiyaçlarını karşılamalarını, hem de üretim fazlasını ulusal sisteme satabilmelerinin yolunu açmıştık.

Bugün de yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Bundan sonra elektrik faturaları aylık ödenmek yerine hasat sonunda yani ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek. Ziraat Bankamız çiftçilerimizin elektrik borçları için açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat döneminin sonunda yapacak.

Çifçilerimizin önceki dönemden kalan elektrik borçları için Ziraat Bankası vasıtasıyla kolaylık getiriyoruz. 5 yıl vade ve faizsiz geri ödeme imkanı ile çiftçilerimiz borçlarını kapatabilecek.

Enerji şirketlerimizle önceki dönem borçların gecikme cezası uygulanmadan, ana paradan bir bölümünü indirilmesi mutabakata varıldı. Enerji maliyetleriyle ilgili bu kolaylıkların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Çalışanlara ödenen elektrik ve doğalgaz desteklerinin 1000 TL'ye olan kısımına vergi muafiyete getiren, yurtdışında çalışan işçilere ödenen ücretleri istisna tutan üç düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum.

Yardım programları, 2022'de ayırdığmıız bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik.

Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık. Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldık. Hane bayşı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde arttırdık.

Kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edilecektir. 3 milyar liralık doğalgaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlıyız.

Türkiye Aile Destek Programımızın kapsamını geliştiriyoruz, bütçesini de 40 milyar liraya yükseltiyoruz. Böylece toplam hane sayısını yaklaşık onda birine kavuşacak etkinliğe kavuşturuyoruz. Çocuklarımız için ilave destekler getiriyoruz. Elektrik tüketim desteğinden aile desteği programına dahil olan aileler de yararlanabilecek.

Türkiye kazandıkça unutmayın milletimiz de kazanacak. Milletimiz kazandıkça devletimiz de güçlenecek. Ülkemizin sahip olduğu refahı toplumun tüm kesimiyle paylaşacak programları etkin şekilde uygulamaya devam edeceğiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin