Erdoğan'dan Can Dündar'a: Bedelini ağır ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon yayınında, Can Dündar'ın gündemi sarsan haberiyle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Can Dündar'a: Bedelini ağır ödeyecek

TRT canlı yayınında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın gündemi sarsan haberiyle ilgili de açıklama yaptı.



Erdoğan, Can Dündar imzasıyla yayınlanan MİT TIR'ları haberiyle ilgili, "MİT haberini yapan gazeteci bedelini ağır ödeyecek" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT tırlarının durdurulmasına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:



"İnsani yardımı, lojistik destek noktasında şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız, Bayırbucak Türkmenleri'ne bu desteği vermektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı'na atılan bu iftiralar, yapılan gayrimeşru operasyon, bir yer de bu ajan ve casusluk faaliyetidir. Bu casusluk faaliyetinin içine bu gazete de girmiştir. Orada rakamlar falan veriliyor. Bu rakamların kaynağı nedir? Kimden aldın sen bu rakamları? Paralel Yapı'dan. Bunlarla ilgili avukatıma talimatı verdim, davayı anında açtım. Bu birileri adına algı operasyonudur."



MİT TIR'larına ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, MİT'in Bayırbucak Türkmenlerine insani ve lojistik destek sağladığını söyledi.



"MİT'e atılan bu iftiralar ve gayrimeşru operasyon casusluk faaliyetidir" diyen Erdoğan, "Bu casusluk faaliyetinin içine bu gazete de girmiştir. Orada rakamlar veriliyor. Bu rakamların kaynağı paralel yapıdır" ifadelerini kullandı.



MİT TIR'larına ait olduğu iddia edilen görüntülerle alakalı değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'in Bayırbucak Türkmenlerine insani ve lojistik destek sağladığını ifade etti.



"MİT'e atılan bu iftiralar ve gayrimeşru operasyon casusluk faaliyetidir" diyen Erdoğan, "Bu casusluk faaliyetinin içine bu gazete de girmiştir. Orada rakamlar veriliyor. Bu  rakamların kaynağı paralel yapıdır" ifadesini kullandı.



Erdoğan, haberlerin bir algı operasyonu olduğunu söyleyerek, "Bunlarla alakalı davayı anında açtım" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin