Erdoğan'dan 3 Mayıs mesajı: Basın özgürlüğü siyasi kalkandır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan 3 Mayıs mesajı: Basın özgürlüğü siyasi kalkandır

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisi, yayın hayatına başladı.



Fahrettin Altun’un genel yayın yönetmenliğinde aylık periyotta yayımlanacak derginin ilk sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir söyleşi gerçekleştirildi.



Söyleşide Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın özgürlüğü konusunda, “Türkiye’de basın özgürdür. Aksini iddia edenlerin basın özgürlüğünden anladıkları, eskisi gibi hükümet kurup hükümet yıkan bir medya gücüne sahip olmaksa, bunun olmayacağı bir Türkiye’de yaşıyoruz” dedi.



Erdoğan, “çözüm sürecinin istismar edildiğini” ve “şimdi operasyonlar dönemi” olduğunu da söyledi.



Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:



“Basın özgürlüğü meselesi, siyasi bir kalkana dönüşmüş durumda”



“Türkiye’de basın özgürdür. Aksini iddia edenlerin basın özgürlüğünden anladıkları, eskisi gibi hükümet kurup hükümet yıkan bir medya gücüne sahip olmaksa, bunun olmayacağı bir Türkiye’de yaşıyoruz. O günler geçti artık. Elbette özgürlükleri daha da genişleteceğiz ama bugün Türkiye’de basın özgürlüğü meselesi, siyasi bir kalkana dönüşmüş durumdadır. Bunu gündeme getirenlerin aslında medyayla ilgili bir dertleri yoktur.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette “Erdoğan karşıtlığının” bir kimlik halini almasına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:



“Bu, şahsımla ilgili değil, millete karşı bir tutumdur. Asıl önemli olan, bu karşıtlığın kimleri yan yana getirdiğidir. Bakıyorsunuz terör örgütü PKK destekçileri ile Paralel Yapı üyeleri yan yana ya da bugüne kadar birbiriyle kavga edenler kol kola. Bu süreç aynı zamanda maskelerin düşmesini, millete cephe açanların gerçek yüzünün görülmesini de sağladı. Bu açıdan hayırlı da olmuştur.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin