Erdoğan'a tepkiler çığ gibi büyüyor! Can Dündar'a bir destek de yazarlardan!

TYS ve KYD, Cumhuriyet yayın yönetmenine açılan soruşturmaya karşı çıktı, bildiri yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'a tepkiler çığ gibi büyüyor! Can Dündar'a bir destek de yazarlardan!

Cumhuriyet ve gazetenin genel yayın Yönetmeni Can Dündar'a MİT TIR'ları haberi nedeniyle açılan soruşturmaya gelen tepkiler çığ gibi büyüyor.



400 aydının imzaladığı "Biz yurttaşlar" başlıklı bildiri ve change.org sitesinde "Can Dündar Yalnız Değildir" sloganıyla başlatılan imza kampanyasının ardından, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve Kürt Yazarlar Derneği (KYD) de Dündar'a destek mesajı yayınladı.



Yazarların "Can Dündar Yalnız Değildir" başlığıyla yayınladığı açıklamada; "Yazarlar, aynanın arkasındaki sır değil, aynadır" ifadelerine yer verildi.



İşte, o açıklama:



CAN DÜNDAR YALNIZ DEĞİLDİR



Yazarlar, aynanın arkasındaki sır değil, aynadır.



Ülke, büyük seçim öncesi yangın yerine döndü. Sokaklar, iktidarın seçim meydanlarında kışkırttığı çetelerle kana ve acıya boğuluyor.



İktidar, devletin örtülü örtüsüz bütün kaynaklarını, halkın kutsal inançlarını ve Siyasi Partiler ve SeçimYasası’nın “baraj kapanı”nı kullanarak başbakanıyla cumhurbaşkanıyla kendisi gibi düşünmeyen herkese saldırıyor. Kara medyasını ve kara gömleklilerini halkın üzerine salıyor.



Ülke, seçim öncesi böylesi dipsiz bir uçuruma doğru sürüklenirken Ortadoğu’nun yangını da kapımızın eşiğinde. Bu yangını görüp haber yaptığı, halkını uyardığı için bir “ihanet davası”yla karşı karşıya kalan yalnızca Can Dündar değildir. Can Dündar’a yönelen tehdit, ayrıca Anayasa’yla güvence altına alınmış düşünce ve haber alma özgürlüğüne de bir saldırıdır.



İyi bir gazeteci, aynanın arkasındaki sır değil, aynadır. Yazarların görevi gerçeği göstermektir. Can Dündar da kirli bir aynanın sırrını dökmüştür.



Biz yazarlar da gerçeğe, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik her türlü baskının karşısında olduğumuzu, Can Dündar’ın ve halkımızın yalnız olmadığını kamuoyuna yeniden duyuruyoruz.    



     TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI              KÜRT YAZARLAR DERNEĞİ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin