'Erdoğan’a hakaret'ten 32 yıl hapsi isteniyor!

BirGün Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin’e, 'Cumhurbaşkanına hakaret ettiği' iddiasıyla açılan davaların sayısı 8’e ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
'Erdoğan’a hakaret'ten 32 yıl hapsi isteniyor!

BirGün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin’e gazetede yer alan haberler ve atılan manşetler nedeniyle açılan davaların sayısı 20’yi buldu.



Nokta'nın haberine göre; Gültekin gazetenin sorumlu müdürüyken açılan davaların 8’inde “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği”iddiasıyla yargılanıyor. TCK 299 kapsamında 1 yıldan 4 yıla kadar yargılanan Gültekin’e toplamda 32 yıl hapis talep ediliyor.



Gültekin ayrıca, BirGün gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve damadı Berat Albayrak’a hakaret ettiği iddiasıyla da hakim karşısına çıkacak.



Hakaret davalarının yanında BirGün Yazı İşleri Müdürü Gültekin, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adliyesi’nde öldürülmeden önceki rehin alınma anı BirGün’de yayımlandığı için “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davada da sanık konumunda.



DURUŞMA 1 ARALIK’TA



“Cumhurbaşkanına hareket” iddiasıyla açılan davalardan en kritik olanı ise 1 Aralık’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek. Dava kapsamında Berkant Gültekin, BirGün Yayın Danışmanı Barış İnce ve Sorumlu Müdür Can Uğur, Türkiye’de gençlerin öldürülmesi ve gerçekleşen “cumhurbaşkanına hareket” tutuklamalarına tepki olarak BirGün’ün 17 Şubat 2015’teki “Hırsız, katil Erdoğan” manşetinden dolayı 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin