Erdoğan'a 'diktatör' sorusunu soran gazeteci 2 yıl önce de bu soruyu sormuştu!

Cumhurbaşkanı'na 'diktatör' sorusunu soran gazeteci, Erdoğan'a 2013 yılında da dikkat çeken bir soru yöneltmişti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'a 'diktatör' sorusunu soran gazeteci 2 yıl önce de bu soruyu sormuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 97 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki saldırının ardından ilk kez kameralar karşısına çıkan Erdoğan’ın söyleyecekleri merakla beklenirken yabancı bir gazetecinin basın toplantısında sorduğu ‘Diktatör’ sorusu dikkat çekti. O gazeteci 2013 yılında da Erdoğan’a sorduğu bir soru ile Türkiye gündemine gelmişti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, dün akşam baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenledikleri ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.



Finlandiyalı bir basın mensubunun Türkçe sorduğu "Ben güzel ülkenizde gezmek fırsatı buldum. Ne yazık ki bazı vatandaşlar sizden korkuyor, onlar sizin ülkenizi diktatörlükle yönettiğinizi iddia ediyorlar" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu bir defa samimiyetle görmek lazım, diktatörün olduğu ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız, bu bir. İkincisi diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanına veya o ülkenin cumhurbaşkanına ailesi dahil olmak üzere sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz" dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin