Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongrede konuşan Erdoğan emeklilere zam için tarih verdi: ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'ndeki konuşmasında yeni anayasa, ekonomi ve terörle mücadele başlıklara öne çıktı. Cumhur İttifakı ortaklarına teşekkür eden Erdoğan, "Bu sevda, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme sevdasıdır. Bu sevda, Türkiye Binyılı'na yürüyüş sevdasıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de 1399 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongrede konuşan Erdoğan emeklilere zam için tarih verdi: ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde kritik mesajlar verdi. Erdoğan'ın konuşmasında  yeni anayasa, ekonomi ve terörle mücadele başlıklara öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de 1399 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongrede konuşan Erdoğan emeklilere zam için tarih verdi: ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah açıklayacağız

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de geçerli oyların tamamını alarak yeniden AK Parti genel başkanı oldu.

Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongrede konuşan Erdoğan emeklilere zam için tarih verdi: ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah açıklayacağız - Resim : 2

Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşekkür konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşmasında şunları kaydetti. 

Yurt dışından gelen misafirlerle görüşmelerimizi yaptık. Partimizin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni alnımızın akıyla partimize yaraşır bir coşkuyla tamamladık. 

Kongremizin ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Şahsımı bir kez daha genel başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na, Merkez Disiplin Kurulu'na, Demokrasi Hakem Kurulu'na, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'na asil ve yedek olarak seçilen tüm arkadaşlarımızı da gönülden tebrik ediyorum. Türkiye Yüzyılı ülküsüyle çıktığımız bu kutlu yolculukta hepimiz çok ağır sorumluluk üstlendik. Bir taraftan ülkemizi hedefleriyle buluşturmaya çalışacak, bir taraftan da vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm üreteceğiz. Önümüzdeki hafta içinde yüksek İstişare Kurulu'nu yine açıklayacağım. Yüksek İstişare Kurulu ile birlikte de zaten bu kurul biliyorsunuz ağırlıklı olarak daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başkanlık görevi icra etmiş olan kardeşlerimizden oluşuyor. Onlarla birlikte 7 kişilik bir istişare kurulunu açıklayacak ve bununla birlikte yolumuza ayrıca devam edeceğiz.

Terörden savaşa kadar bölgemizde çok ciddi krizler yaşanırken biz hep birlikte omuz omuza vererek inşallah Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Burada şu hususu tekrar ifade etmek istiyorum. Biz sadece 85 milyonun değil yönünü ülkemize çevirmiş yüz milyonların da umudu olan bir partiyiz. Biz kendi insanımızla birlikte gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin de emanetini taşıyoruz. Her zamankinden daha fazla çalışarak mücadelemizi devam ettireceğiz. İki günü birbirine eşit olan ziyandadır tavsiyesine uygun şekilde özellikle 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne kadar tempomuzu biraz daha artırmamız gerekiyor. CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye ters edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak boynumuzun borcudur.

Cumhur İttifakı olarak başta İstanbul, Ankara olmak üzere bu illerimizle birlikte deprem bölgesinin 11 vilayetini de kucaklayacak şekilde büyük oranda büyük şehirlerimizi masaya tam manasıyla yatırıp gece gündüz demeden yoğun bir çalışma ile durmak yola devam diyeceğiz."

Kongredeki konuşmasına Tüm illeri tek tek sıralayıp teşekkür eden Erdoğan, ''Hakka ve millete hizmet sevdasına, Türkiye sevdasına gönül veren herkes bedeniyle olmasa bile kalbiyle, ruhuyla, aşkıyla, sevdasıyla bu salondadır. Bu sevda, hayatımızın gayesi olan davamızı yüceltme sevdasıdır. Bu sevda, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme sevdasıdır. Bu sevda, Türkiye Binyılı'na yürüyüş sevdasıdır." diye konuştu. 

Kuruluşundun bugüne AK Parti'nin  katkı sağlayan, fedakarca sorumluluk üstlenen herkese şükranlarımı sunan Erdoğan "AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet verip de ebediyete irtihal etmiş kardeşlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bilhassa, ülkemizin üzerinde son dönemde oynanan en büyük oyunların tekmilinin birden sergilendiği 14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki gayretlerinizi asla unutmayacağız" dedi.

Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongrede konuşan Erdoğan emeklilere zam için tarih verdi: ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah açıklayacağız - Resim : 3 

Cumhur İttifakı'na teşekkür 

14-28 Mayıs seçimlerindeki çalışmalarından dolayı parti teşkilatına teşekkür eden Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti. 

"Bu seçimlerde omuz omuza mücadele ettiğimiz Cumhur İttifakı'ndaki her bir ortağımıza, ittifak partilerimize gönül veren kardeşlerimize hassaten teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde bu kararlı tutumu tekrar sergileyerek, Türkiye Yüzyılı'nın muştusunu bir kez daha cümle aleme beraberce ilan edeceğiz. Davamızın ve memleketimizin söz konusu olduğu her durumda, geri kalan her şeyi teferruat görerek durmadan, yorulmadan, usanmadan yolumuza devam edeceğiz. Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere, milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz."

Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongrede konuşan Erdoğan emeklilere zam için tarih verdi: ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah açıklayacağız - Resim : 4

 

"Özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı ülkemize kazandıracağız"

Erdoğan, "Cumhurla Cumhuriyetin arasındaki duvarları yıktığımız gibi, Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız. Depremle yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmakla kalmayacak, deprem tehdidi altındaki tüm yerleşim birimlerini tekrar inşa ve ihya edeceğiz. Siyasi, sosyal, bireysel sapkın akımları destekleyerek milli bünyemizi, aile kurumumuzu, değerlerimizi yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin kökünü kurutacağız." dedi.

Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Kongrede konuşan Erdoğan emeklilere zam için tarih verdi: ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah açıklayacağız - Resim : 5

"LGBT'yi Cumhur İttifakı olarak tanımıyoruz"

"LGBT'yi tanımıyoruz" diyen Erdoğan, "Kim LGBT'yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün. LGBT'yi Cumhur İttifakı olarak da tanımıyoruz. Yarısı yalan, yarısı yanlış haberler ve beyanlarla milletimizi, özellikle de gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın dahi burnunun kanamasına, onurunun zedelenmesine, hayallerinin gölgelenmesine rıza göstermeyeceğiz." şeklinde konuştu. 

Terörle mücadelede kararlılık mesajı

Erdoğan terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusunda bulunarak " PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ından marjinal örgütlere kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ikazının, vatanımızın bekasına kast eden alçakların yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz. Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız"  dedi. 

İsrail'deki saldırılar: Tarafları itidalle hareket etmeye çağırıyoruz

Erdoğan bu sabah  Gazze Şeridi'ndeki saldırıları hatırlatarak "Türkiye olarak bu sabah İsrail'deki hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" dedi. 

Erdoğan deprem bölgelerini yeniden ayağa kaldırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 

Memur emeklisine zam müjdesi

Enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:  Çalışma hayatına baksalar, asgari ücreti 184 liradan 11 bin 402 liraya, en düşük emekli maaşını 64 liradan 7 bin 500 liraya çıkardığımızı, istihdamı 32 milyona yaklaştırdığımızı, çalışma şartlarını iyileştirdiğimizi görecekler. İnşallah bu yıl sonuna doğru özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor ve ilk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız."

"Siyasi ikballeri uğruna etnik köken, mezhep ve meşrep üzerinden milletimizin arasına nifak sokmaya çalışanlar, boşuna uğraşmasın." diyen Erdoğan, "Bölgesel ve küresel denklemlerin anahtar ülkesi haline gelen Türkiye'nin, bu noktadan geriye dönüşü asla olmayacaktır." ifadesini kullandı.

"Türkiye Yüzyılı'nın yükselişine engel olamayacaksınız"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim dilimiz artık sadece 'Yüksel ki yerin bu yer değildir, dünyaya gelmek hüner değildir' mısralarını terennüm edecektir. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum, büyük ve güçlü Türkiye'nin doğuşuna engel olamayacaksınız. Türkiye Yüzyılı'nın yükselişine engel olamayacaksınız. Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet birikiminin inkişafına engel olamayacaksınız. Mazlumların ahıyla çınlayan yeryüzünün adalet ve merhametle yeniden dirilişine engel olamayacaksınız. İnsanlığın ortak sesi haline dönüşen hak ve hakkaniyet mücadelemizin yayılışına engel olamayacaksınız. Dünyada asırlardır süren sömürge ve zulüm düzeninin çöküşüne engel olamayacaksınız. Çünkü Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır. Çünkü Cumhuriyetin yüz akı, Türkiye'nin ortak aklı AK Parti, kadroları ve müktesebatıyla dimdik ayaktadır. Çünkü aziz milletimiz, iradesi ve kararlılığıyla dimdik ayaktadır. Dünya yıkılsa, alem üstümüze gelse, gök girse kızıl çıksa Allah'ın izniyle biz bu davadan, bu yoldan, bu mücadeleden asla geri dönmeyiz."

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin