Erdoğan ve Koca da tepki göstermişti. Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Yerine gelen isim Fatma Meriç Yılmaz oldu

Deprem bölgesinde AHBAP Derneği'ne çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay büyük tepki çekmişti. Son olarak gençlerle buluşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu durum için söylediği "Üzüldüm" sözleri gündem olmuştu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kerem Kınık'ın istifası sonrası yerine gelen isim Fatma Meriç Yılmaz oldu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Koca da tepki göstermişti. Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Yerine gelen isim Fatma Meriç Yılmaz oldu

Deprem bölgesinde AHBAP Derneği'ne çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay büyük tepki çekmişti. Son olarak gençlerle buluşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu durum için söylediği "Üzüldüm" sözleri gündem olmuştu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti.

Gençlerle buluşmasında Kızılay'ın çadır satmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez" ifadelerini kullanmıştı.

KOCA İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

İstanbul'da gençlerle buluşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir soru üzerinde "Bir kişinin, bir vatandaşımızın bile kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız" diyerek Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısı yapmıştı.

KIZILAY'DA NE YAŞANDI?

Kızılay'ın Ahbap'a çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından olay gündeme oturdu. Canlı yayında açıklama yapan AHBAP Derneği Haluk Levent, "İnsanların acil ihtiyacı vardı, ben o çadırları almak zorundaydım. Sadece ben değil AFAD da Kızılay'dan çadır satın alıyor" dedi. Kızılay'dan konserve gıda ürünü de satın aldıklarını ifade eden Levent, satışa yönelik eleştirilere "Bunların muhatabı ben değilim Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder, ben orasını bilemem" diyerek cevap vermişti. 

Haluk Levent, "Şu anda depremlerden sonra kışlık izolasyonlu çadırların fiyatı 20 bin liradır. Biz de 19 bin 250 liraya aldık ama 25 bin lira da olsa alırdım çünkü burada insanlar ölüyordu, donuyordu. Ben pazarlık yapmayabilirdim. İnsanlar donuyor, ağlıyor, ölüyorken ben bekleyin kurumlar arası bir görüşme yapacağım diyebilir miyim? Kızılay çadır satmamalıydı bence ama satıyorsa da alırım ne yapabilirim?" açıklamasını yapmıştı. 

KINIK DA CEVAP VERDİ

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli depremler sürecinde Ahbap derneğine yapılan çadır satışıyla ilgili açıklama yaptı.

Kızılay Çadır ve Tekstil Şirketi'nin, Kızılay'ın bir iştiraki olduğunu belirten Kınık, Kızılay Çadır'ın öncelikli taahhüdünün Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Kınık, Kızılay Çadır'ın AFAD başta olmak üzere kamu kuruluşlarıyla uluslararası kuruluşların taleplerini de ürettiğini anlattı.

Satışlardan elde edilen gelirin Kızılay’a aktarıldığını belirten Kınık, Ahbap derneğine yapılan çadır satışına ilişkin de bilgi verdi. Kızılay'ın yurt dışı bir kuruluş için ürettiği logosuz 2 bin 50 çadırın afetin ilk günlerinde Ahbap'a maliyetine verildiğini, derneğin bu çadırları AFAD’ın gösterdiği yere sevk edip depremzedelerin hizmetine sunduğunu söyledi.

Kızılay Çadır'ın Ahbap derneğinden aldığı kaynağı, çadır hammadde tedariği için ayırdığını da

KEREM KINIK'IN YERİNE GELECEK İSİM BELLİ OLDU 

Türk Kızılay Derneği Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'daki merkezinde olağanüstü toplandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır satışı yapmasıyla gündeme gelen Kızılay'da Genel Başkan Kerem Kınık, istifa ettiğini açıkladı. Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı almıştır. 2016 yılından bugüne genel başkanlığı yürütmekte olan Dr. Kerem Kınık’ın talebi ile alınan karar çerçevesinde olağanüstü genel kurula kadar tüzük gereği 1'inci Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin