Erdoğan ve Defne Samyeli'ye 'hakaret' davasında karar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sunucu Defne Samyeli'yle ilgili davadan karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Defne Samyeli'ye 'hakaret' davasında karar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile haber spikeri ve eski Türkiye Güzeli Defne Samyeli'nin fotoğraflarını, kurduğu web sitesinde yan yana koyarak, yazdığı yazı ile hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Semih K., 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.



İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz sanık Semih K., ile şikayetçi Defne Samyeli'nin avukatı katıldı. Erdoğan'ın avukatı ise duruşmada yer almadı. Samyeli'nin avukatı söz alarak sanıktan şikayetçi olduklarını beyan etti. Son sözü sorulan sanık Semih K., ise "Dedikodular daha önceden de internet ortamında vardı. Ben orada geçen cümleleri kullandım. Olay tarihinde Defne hanımın avukatıyla telefon görüşmesi yaptık. Ardından fotoğrafları hemen sildim ve siteyi de kapattım. Kasıtlı olarak yapmadım" dedi.



HAKİM 1 YIL 15 GÜN CEZA VERDİ 



Duruşmaya verdiği kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Semih K.'ya 1 yıl 15 gün hapis cezası verdiğini açıkladı. Sanığın sabıkasız oluşunu göz önünde bulunduran hakim, cezanın ertelenmesine hükmetti.



İDDİANAMEDE 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİMİŞTİ



İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, bilgisayar programcısı olan Semih K.'nın 2014 yılında 'defnevetayyip' isimli web sitesinde Erdoğan ve Samyeli'nin fotoğraflarını yan yana koyarak, yazdığı yazı ile Defne Samyeli'ye hakaret ettiği iddia edildi. Şüpheli Semih K.'nın 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. Öte yandan söz konusu internet sitesi 25 Mart 2014 tarihinde 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla kapatılmıştı.



HER İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLMİŞTİ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da şikayet etmesi üzerine Semih K., hakkında Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. 42. Asliye Ceza Mahkemesi, görülen davalar arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğundan birleştirilmesine karar vermişti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin