Erdoğan ve Davutoğlu'ndan şair Nar'a son görev

Edebiyat dünyasının tanınmış ismi, son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Davutoğlu'ndan şair Nar'a son görev

İslami Edebiyat Vakfı Onursal Başkanı şair, yazar ve araştırmacı Ali Nar, son yolculuğuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı törenle uğurlandı.



Fatih Camisi'nde öğle vakti düzenlenen törende Ali Nar'ın kardeşleri Mustafa Nar ile Nigar Çetrefli taziyeleri kabul etti. 



Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti genel başkan yardımcıları Mustafa Şentop, Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şair Nurettin Duman, oyuncular Ulvi Alacakaptan, Süleyman Yağcı, yazar Mehmet Şevket Eygi, ilahiyatçı Doç. Dr. Nedim Urhan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.



Kalabalığa seslenen İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Nasihat almak isteyene ölüm yeter" denildiğini aktararak, "Cenab-ı Hak, her şeyden ibret alanlardan eylesin" dedi. 



Cenaze törenlerinin bir adabı ve usulü olduğunu anlatan Yaran, "Cenazelerimizi uğurlarken birbirimizi eziyoruz. Kul hakkı diye bir şeyden bahsediyoruz. Camiye girerken çıkarken bile, hele hele ekranları, kameraları gördüğümüz zaman birbirimize azap ediyoruz, kul hakkına giriyoruz" ifadelerini kullandı. 



Cenaze namazının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu bir süre Nar'ın tabutuna omuz verdi. 



Helallik istendikten sonra Nar'ın cenazesi, tekbirler eşliğinde araca taşındı. Ali Nar'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, cuma namazını da bu camide kıldı. 



Ali Nar



İslami Edebiyat Vakfı Onursal Başkanı Nar, 1941'de doğdu. Klasik ve modern Arapçadan çevirileri bulunan Nar, Türkiye ve İslam dünyasının ilk bilim-kurgu romanı olan "Uzay Çiftçileri"ni yazdı.



Ali Nar'ın ilk kitabı "Fetih"in yanı sıra "Koro", "Muhtar Kafası", "Porselen Dişli Demokrat", "Ezan Donanması", "İki Sonsuzda Gerilim", "Kan Denizi", "Ortadoğu Günlüğü", "Anadolu Günlüğü" ve "Arılar Ülkesi" isimli kitapları yayımlandı.



Milli Gazete ve Yeni Devir gazetesinin yanı sıra Büyük Doğu, Pınar, Mavera, Çınar, Tohum, Hilal, İslam gibi dergilerde yazıları yayımlanan Nar, 1986'da İslami Edebiyat dergisini kurdu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin