Erdoğan ünlü sanatçıyı hedef gösterdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyuncu Defne Halman'ı sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ünlü sanatçıyı hedef gösterdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Hisarı'ndaki mescidin onarılmasına tepki gösteren oyuncu Defne Halman'a ve ona destek veren bir kısım medyaya tepki gösterdi.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '20. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri' törenindeki konuşmasında "Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim" diyen tiyatro oyuncusu Defne Halman'ı eleştirdi. 



Erdoğan konuşmasında; "İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet'in yadigarı bir hisar var. Bu hisar fetihten önce yapılmıştır. Bu hisarın asıl adı 'Boğazkesen Hisarı'dır; bugünkü Rumeli Hisarı. Ecdadımız bu hisarın bünyesinde de hizmetliler için bir mescit inşa ettirmiş. Ben belediye başkanı iken bunu yaptırmak istemiştim. Fatih tarafından yaptırılan bu mescit depremden dolayı yıkılıyor ve geriye sadece minare kalıyor. İyi ki minaresi kalmış ki buranın mescit olmadığı iddia edilirdi. Fatih'in emaneti olan bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışıyor, inşası şuanda sürüyor. Bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. 



Yapanlardan Allah razı olsun. Bakıyoruz; bir ödül töreninde sanatçı iddiasında olan biri çıkıyor diyor ki 'biz buna izin vermeyiz'. Sen kimin bağından kimi kovuyorsun? Orası zaten ibadet mekanı. Bir süredir amacına aykırı kullanılıyordu. Paralel yapının gazetesi de bunlara destek oluyor. Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlar ve bunların istismarı yapanlar, Gezi olaylarındaki işbirliklerini alenileştirdiler. Bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in mirasını engellemeye çalışıyorlar. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Ecdadımızın emanetlerini her yerde ihya etmeye devam edeceğiz. Buna kimse mani olamayacak" ifadelerini kullandı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin