Erdoğan, tepki gösterdiği gazeteci için 'özel olarak görevlendirilmiş' dedi, CHP kanıt istedi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Finlandiyalı gazeteciye 'özel görevlendirilmiş' diyen Erdoğan'a, 'kanıtınız var mı?' diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, tepki gösterdiği gazeteci için 'özel olarak görevlendirilmiş' dedi, CHP kanıt istedi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Finlandiyalı gazeteciye 'özel görevlendirilmiş' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'kanıtınız var mı?' diye sordu.



Loğoğlu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 6 Kasım 2013 tarihinde Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu'nda diplomasi muhabiri olarak çalışan Tom Kankkonen'in, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız ve erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" sorusuna Başbakan'ın, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum" yanıtını verdiğini belirtti. 



Loğoğlu, Başbakan'a, "Finli gazeteci hangi gerekçelerle özel olarak görevlendirilmiştir? Finli gazetecinin özel olarak görevlendirildiği yargısına hangi somut kanıt ve bilgiler ışığında varılmıştır?" sorularını yöneltti. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin