Erdoğan, Tekin'in 'el koyacağız' dediği gazeteleri böyle savundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Sekreteri Tekin'in hükümete yakın gazetelerle ilgili çıkışına cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Tekin'in 'el koyacağız' dediği gazeteleri böyle savundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen üçüncü muhtarlar toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.



Erdoğan buradaki konuşmasında, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in hükümete yakın gazetelerle ilgili  "8-9 Haziran'da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır" sözlerine cevap verdi.



Erdoğan, Tekin'in "o gazetelerin hepsine el koyacağız" dediğini anımsatarak, şunları söyledi:



"O gazeteler dediği, kendi gönüllerinin istediği gibi yayın yapmayan, onların çıkarlarına hizmet etmeyen gazeteler. Sorsan onlar demokrat, ben diktatörüm. Gerçi bu zorbalık onların genlerinde var. Tek parti döneminin Matbuat Kanunu'na göre, 'Memleketin umumi siyasete dokunacak neşriyattan dolayı icra vekilleri heyeti kararıyla gazeteler, mecbualar tadil olunabilir', bunu onlar çıkarmışlardı. Yani işinize gelmeyen tüm basın-yayın organlarını öyle mahkeme kararıyla değil Bakanlar Kurulu kararıyla kapatabilirsiniz, onlara ait böyle bir düzenleme. Aldıkları bu yetkiyle Matbuat Umum Müdürüne, bugünkü Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürüne bırakılmıştı. Tek parti döneminde yıllarca memleketi bu şekilde yönetmeye alıştıkları için şimdi iktidara geldiklerinde yine aynısını yapabileceklerini sanıyorlar." 



Bunları hayal olarak değerlendiren Erdoğan, bugünlerde yeni bir hayalin başladığını belirterek, "7 Haziran'da seçimi kazanıp iktidara gelecekler, 8 Haziran'da gazetelere ve artık daha başka neleri gözlerini kestirdilerse onlara el koyacaklar" dedi. 



"Kendilerine rehber ve ideal olarak Milli Şef dönemini, 1960 darbesini alanlardan başka ne beklenir" diye soran Erdoğan, "Biz, kendimize kılavuz olarak sadece ve sadece milletimizi aldık. Milletin bize çizdiği yolda, ondan aldığımız yetkiyle ülkemize hizmet etmenin çabası içinde olduk. Elbette 40 yılı bulan siyasi hayatımızda eksiklerimiz hatta hatalarımız olmuştur, ama milletimiz bizim kendisinden başka güç kaynağımız, kendisine hizmetten başka bir gayretimiz, gayemiz olmadığını çok iyi biliyor, görüyor. Biz, kalbimizi, kollarımızı ne kadar milletimize açtıysak hamdolsun milletimiz de bize o kadar sahip çıktı destek verdi" değerlendirmesinde bulundu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin