Erdoğan şiiri krizi büyüyor!

Sunucu Jan Böhmermann ile ilgili yeni gelişme...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan şiiri krizi büyüyor!

Alman kamu yayıncılık kuruluşu ZDF'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili okuduğu aşağılayıcı şiir nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan komedyen ve sunucu Jan Böhmermann ile ilgili yeni gelişmeler medyaya yansıdı.



Der Spiegel dergisi, Böhmermann'ın Erdoğan şiiri nedeniyle Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier ile temas kurmaya çalıştığını, ancak başarılı olamadığını yazdı. Speigel'in özel haberine göre Böhmermann Altmaier'e twitter üzerinden gönderdiği direkt mesajda, ‘hiciv sınırlarının yoklanmasına izin verilen, bunun istendiği ve toplumsal tartışma unsuru yapıldığı bir ülkede yaşamak istediğini‘ belirterek, ‘kendi durumum için yardım değil, tartışmalı da olsa sanatsal girişimim ve konumumun dikkate alınmasını istiyorum‘ mesajı gönderdi.



Altmaier'in Böhmermann'a döneceğini yazdığı, ancak bir daha temas kurmadığı belirtildi. Der Spiegel, bu olaydan bir gün sonra hükümet sözcüsü Steffen Seibert'in, Başbakan Merkel'in Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi hakkındaki açıklamayı yaptığını hatırlattı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin