Erdoğan şehit cenazesinde konuştu sosyal medya o söze ayaklandı!

Erdoğan'ın cenazedeki "Ne mutlu şehit ailesine" sözleri sosyal medyada eleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan şehit cenazesinde konuştu sosyal medya o söze ayaklandı!

Şemdinli'deki çatışmada şehit olan komiser Ahmet Çamur'un cenazesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.



"NE MUTLU ONUN AİLESİNE"



Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Musallada cenaze namazını kıldığımız Ahmet kardeşimizi ebedi yolculuğuna herhangi bir mevta gibi uğurlamıyoruz. İnanıyoruz ki şehadet makamına ulaşmış olan bu şehidi uğurluyoruz. Ne mutlu onun ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına. Peygamberlikten sonra en yüce makam. Makamların yücesi olan böyle bir makama Ahmet kardeşimiz ulaşmış durumda. Terör denilen bir bela ile karşı karşıyayız. Bazı şeyler biliniyor, bazı şeyler bilinmiyor. Değerleri kardeşlerim, kendisine silah doğrultana askerimizin de polisimizin de vurma yetkisi vardır, bu kesindir. Yüzlerce teröristi askerimiz polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi? Yeterli değil. Bu mücadele devam edecek. Rehavete kapılmak yok. Kıyamete dek bu mücadele sürecektir. Bir tarafta hak olacak, bir tarafta batıl olacak. Bunlar batılın askerleridir. Bu batılın askerlerine karşı da bu mücadeleyi milletle hep beraber sürdüreceğiz. Bilesiniz ki er ya da geç bu konuda hakka teslim olanlar galip gelecektir" diye konuştu.





Sosyal medyada Erdoğan'ın şehit ailelerine yönelik sözleri büyük tepki topladı. İşte o mesajlardan bazıları:



Can Dündar: "Erdoğan cenazede "Ne mutlu şehit ailesine" demiş. Allah kimseyi evlat acısıyla 'mutlu' etmesin. Gençleri şehadete gönderenleri bile..."



Can Çetin: ""Madem "şehitlik en yüce makam, ne mutlu şehit ailelerine", o zaman al oğullarını yanına git cepheye Niye mutluluğu saraylarda arıyorsun."



Zerda: "Cocuklaini askere gondermeyen,Bilale dokunani vurun diyen, Bilalin yolsuzluk dosyasini savcidan alan, hirsiz Ne mutlu sehit Ailelerine diyor"



Mustafa Ünal: "YORUMSUZ.. Cumhurbaşkanı: 'Ne mutlu şehidin ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına...'"



Hüseyin Aygün: "Tayyip Erdoğan, 'Ne mutlu Şehadet makamına ulaşmış olanın ailesine' demiş. Eğer 'vatan için şehitlik'se sen oğullarını niye hiç göndermedin?"

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin