Erdoğan sanatçılara seslendi: 'Tedirgin olmayın'

Başbakan Erdoğan vizyon belgesine katıldığı için eleştirilen sanatçılar hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan sanatçılara seslendi: 'Tedirgin olmayın'

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.



Konuşmasında Soma faciası, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi konularda konuşan Erdoğan, 'seçim sürecinde adaylar arasındaki şartlar eşit değil' eleştirilerine "Doğrudur. Gerçekten de diğer adaylarla eşit bir yarışın içinde değiliz. Bütün muhalefet, AK Parti karşıtlığında bir araya geldiler, bize karşı saf tutmuş durumdalar. CHP, MHP, diğer irili ufaklı partiler, marijinal sol örgütler, malum medya kuruluşları, onların yazarları, yorumcuları, kimi iş çevreleri bütün güçleriyle ve imkanlarıyla karşımızdaki adaylara tam destek veriyorlar" şeklinde cevap vererek isim vermeden cemaate yakın medya kuruluşlarına da yüklendi.



Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıkladığı toplantıya katılan sanatçılara yapılan eleştirilere de tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:



Toplantının ardından ortaya çıkan bir tartışma. Toplumun her kesiminden kişileri çağırdık. Sanatçıları da çağırdık. Biz geçmişte de milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında sanatçılarımız sporcularımız aydınlarımızla bir araya geldik ve çok verimli sonuçlar elde ettik. Akil insanlar heyetmizde yer aldılar. Çok önemli görevler ifa ettiler. Bu çok önemli çözüme katkı veren sanatçılarımız ağır eleştirilere maruz kaldılar. Bizi mahalle baskısı yapmakla itham edenler, alasını kendi çevresine yapıyorlar.



Medyada sosyal medyada sanatçılarımıza karşı son derece edep dışı insaf dışı insanlık dışı saldırılar yapıldı. Şunu burada hatırlatmak isterim. Bazen şer gördüğümüz şeylerde hayır vardır. Kılıçdaroğlu’nun davetine gidiyorsa alkış, erdoğan’ın davetine gidiyorsa yuh. Böyle bir mantık olabilir mi ya? Sen ne zamandan beri sanatçının iradesine ambargo koyma kabiliyetini kendinde bulabiliyorsun? Kimin dikta faşizm yanlısı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.



Hem o sanatçılarımız hem de Türkiye düşen maskeleri görme ve tanıma fırsatını buldu. Sanatçılarımıza bir kez daha sesleniyorum. Hiç tedirgin olmasınlar, rahatsız olmasınlar. Sanat hiç kimsenin tekelinde değildir. Bu CHP zihniyeti Nazım hikmeti istismar eden ama ölene kadar sürgünde kalmasına yol açan zihniyettir. Nazım Hikmet’e vatandaşlık hakkını iade eden AK Parti iktidarı olmuştur. Aramızdaki fark budur. Şu andaki CHP zihniyet, Sabahattin ali’yi katleden CHP’ye tek laf edebildi mi? Ahmet Kaya’nın gurbette ölmesine yol açanları görmezden geldiler, omuz omuza yürüyorlar. Nice kitabı yasaklayan yakan, CHP’yi ve tek parti zihniyeti asla eleştiremezler. Ama Nazım Hikmet’e itibarını iade eden AK Parti’ye saldırmayı marifet bilirler. Bunun modası artık geçti. Sanata ve sanatçıya mahalle baskısı uygulanmasına izin vermeyeceğiz.



Bir sanatçının ülkesinin geleceği ile ilgili bir toplantıya katılmasından daha tabi bir şey olabilir mi? Biz geçmişte de milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında, teröre sona erdirme çabalarımız çerçevesinde sanatçılarımız, aydınlarımız, sporcularımız ve diğer kesimlerle bir araya geldik ve çok verimli sonuçlar elde ettik. Aynı şekilde akil insanlar heyetinde sanatçılarımız yer aldı, çok önemli görevler ifa ettiler. O günlerde bu çok önemli meselenin çözümüne katkı veren sanatçılarımız ağır eleştirilere maruz kaldı. Bizi mahalle baskısı yapmakla itham edenler, aslında mahalle baskısının alasını kendi çevrelerine yapıyorlar. Bu mahalle baskısını, vizyon belgemizi açıkladığımız toplantının ardından da gördük



Esasen Orhan Gencebay tüm bunlar cevabı verdi. Türkiye Cumhuriyeti denen bu muhteşem yer bizim vatanımız. Burası bizim toprağımız. Buraya sahip çıktığımız, sevgi saygı duyduğumuz sürece bize hiç kimse bir şey yapamaz. Ben bu  sözün üzerine daha başka bir şey söylemeyi gereksiz görüyorum.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin