Erdoğan rica etti: "Eyleme son verin"

Başbakan Erdoğan eylemcilere geri çekilmeleri için çağrıda bulundu...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan rica etti: "Eyleme son verin"

Erdoğan, TİM 20. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında muhalefe yüklendi ve muhalefer partileri göstericileri tahrik etmekle suçladı.



Dert AK Parti’ye nasıl vururuz? 



Zekeriyaköy’de onbinlerce ağaç kesildi ben buna karşı savaş açtım. Hapse girdim cumhurbaşkanıüniversitenin açılışında "buüniversitenin açılışında buüniversitenin kuruluşuna karşı çıkanlar nerede?" demişti. Rabbim doğrunun yardımcısıdır. Başbakanlığımın ilk dönemleriydi bu mahkemeyi kazandık. Üniversiteyi mahkeme Orman Bakanlığı’na verdi. Şimdi onlar bizim kiracımız oldu. Şimdi soruyorum o ağaçlan kesilirken a bu ülkenin ana muhalefeti neredeydi? Çevrecigeçinenler o zaman neredeydi?  Kim yapıyor kim konuşuyor mesele bu. Bizler yapıyorsak onlara göre suçtur. Malum çevreler yapıyorsa devletin malı deniz mantığıyla gidiyor. Verilmiş karar yok. Dert AK Parti’ye nasıl vururuz? İstanbul’u AK Parti’nin elinden nasıl alırız dert bu.



Binanın tamamı AVM olacakmış falan bunlar gerçek değil.



Toplu Kışlası yapıldığı zaman giriş katı ister AVM yapılabilir, ister şehir müzesi yapılabilir. Atılmış bir adım kesin olarak yok, bir imza yok Cumhuriyet Caddesi’nde mağazalar yok mu, büfeler yok mu? Neden bunlara isyan edilmiyor

Bu olmazsa olmaz değil. Şehir müzesi de yapabiliriz. Bunlar nihai kararlar değil

Binanın tamamı AVM olacakmış falan bunlar gerçek değil.



Kusura bakmayın Topçu Kışlası olacak.



İlla olmayacak diyorsunuz kusura bakmayın Topçu Kışlası olacak. Çünkü olmayan bir şeyi yapmıyoruz, daha önce yıkılanı yapıyoruz. İdare mahkemesi bir karar veriyor. "İdare’nin savunması alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması"na karar veriyor. Ne oldu da akşam saatinde açıklama yapıyorsun. Soru işaretleri doğuyor.



Densizler!



Günlerdir sosyal medyada yalan yanlış haber yapan densizleri ise halkı yanlış yönlendiriyor. Uydurulan yalan haberlerin haddi hesabıyok, Ellerinden gelen tahriki yapıyorlar.



Onlar önce kendilerine baksın.



Dünya medyalarını örnek gösteriyorlar. Onlar önce kendilerine baksın. Batı toplumu kendi yaptıklarını düzeltsin. Biz İngiltere’de neler olduğunu, İspanya’da neler olduğunu biliyoruz. Sanki hiç o toplumlarda biber gazı kullanılmıyor. Ama Türkiye’de olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösteriyorlar. Tama burada aşırılık var ama kendileri sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi davranıyorlar.



Medya olayları kışkırtıyor



Artık eylemin bitirilmesinini derhal son verilmesini rica ediyorum. CHP’li vekillerin kalabalıkları tahrik etmesinden vaçgeçmesini istiyoruz. Poltika üretemeyen muhalefetin söylemlerini zaten muhatap almıyoruz. En can alıcı meselelerde çözüm sürecinde yer almayanlar ağaç kesiliyor diye eylemcilerin arkasına sığınanları kendilerine çekidüzen verene kadar cevap vermiyoruz.



Onlar bu işlerle uğraşırken, biz köprü temeli atıyoruz. Onlar bu işi yaparken, biz Kanal İstanbul projesinin ihalesi için koşturuyoruz.











 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin